Standardsida

Mina kära !

Leila och Jan Wikholm 16 augusti 2012

 

Mina Kära barn!
 
Jag har redan länge känt behov att skriva till er alla..nästan som mitt testament , som jag så gärna delar med er.
 
Ett par år sedan, började Gud öppna mina andliga ögon på nytt sätt.. Först var jag förvånad, varför har jag inte sett detta tidigare..jag blev nästan arg..tills Herren visade i Sitt Ord att jag har haft täckelse över Ordet.. 
Jag hade alltid hört och trott att täckelse är över judarna, tills de ser vem Messias är..Det är sant.. men vi hedningar har också teckelse över Tora, eller "gamla testamentet".
 
Ofta har vi plockat spännande berättelse  från Gamla Testamentet ,som Josef, Daniel och andra..tagit ställen från Jesaja och Psalttaren.. utan att tänka att det var Jesus och apostlarnas bibel.. Nya Testamentet kom efter  och är olika brev till "hednekristna".. Utan Guds Ord från Gamla Testamentet har vi svårt att förstå Jesu undervisning på rätt sätt
 
Eftersom Jesus (Jeshua, som Han på riktigt heter)  är jude och kommer tillbaka till Jerusalem 
 
6 När de nu var samlade frågade de honom: "Herre, är tiden nu inne för dig att återupprätta riket åt Israel?" 7 Han svarade dem: "Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har fastställt. 8 Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." 9 Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. 10 Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. 11 Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen."
 
Jesus och apostlar firade sabbat och Tora.. Som jag tror..kan inte Gud (Jesus) ändra sitt ord och bud.. Det står på många ställen att allt det, som Herren har lovat, är eviga löften, speciellt till sitt folk, Israel. Vi  hedningar får nåd att bli inympade i arvet och löftena , som grenar från vilda olivträdet, om vi vill.
 
Herren själv säger att Högtiderna och Sabbaten är Herrens Högtider, inte endast judarnas, utan tillhör oss alla som vill lyda Ordet.
 

Jes 56

Guds frälsning gäller alla
1 Så säger HERREN: Håll fast vid det som är rätt, 
handla rättfärdigt, ty min frälsning kommer snart, 
min rättfärdighet blir uppenbarad inom kort. 
2 Välsignad är den människa som gör så, 
den människoson som håller fast vid det, 
den som tar vara på sabbaten så att han inte ohelgar den, 
den som avhåller sin hand från att göra något ont.
3 Den främling som har slutit sig till HERREN skall inte säga: 
"Säkert kommer HERREN att skilja mig från sitt folk." 
Inte heller skall eunucken säga: "Jag är ett förtorkat träd." 
4 Ty så säger HERREN: De eunucker som tar vara på mina sabbater, 
som väljer det jag finner glädje i och håller fast vid mitt förbund, 
5 åt dem skall jag i mitt hus och inom mina murar 
ge ett minnesmärke och ett namn, en välsignelse som är bättre än söner och döttrar. 
Jag skall ge dem ett evigt namn som inte skall utplånas. 
6 De främlingar som har slutit sig till HERREN 
och som vill tjäna honom och älska HERRENS namn, 
ja, som vill vara hans tjänare, alla som tar vara på sabbaten så att de inte ohelgar den,
och som håller fast vid mitt förbund, 
7 dem skall jag föra till mitt heliga berg. 
Jag skall ge dem glädje i mitt bönehus. 
Deras brännoffer och slaktoffer skall bli godtagna på mitt altare. 
Ty mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk. 
8 Så säger Herren HERREN, han som samlar de fördrivna av Israel: 
Ännu fler skall jag samla till honom, 
till hans församling.
 
Högtiderna är Herrens högtider, inte  bara judarnas..
2 Mos 23: 14- 19  2 Mos 23: 1-2  Hes 45 : 18-25
 
Vi hedningar kan bli medarvingar med Guds Eget folk
 

8 Jag, den ringaste av alla heliga, har fått denna nåd att bland hedningarna predika evangeliet om Kristi outgrundliga rikedom 9 och att upplysa alla om hur den hemlighet förvaltas, som från evighet har varit dold i Gud, alltings Skapare. 10 Så skulle Guds vishet i sin mångfald nu genom församlingen göras känd för härskarna och väldigheterna i den himmelska världen. 11 Detta var det eviga beslut som han utförde i Kristus Jesus, vår Herre. 12 I honom och genom tron på honom kan vi frimodigt och med tillförsikt träda fram inför Gud. 13 Därför ber jag er att inte tappa modet när jag lider för er skull. Att jag lider är ju en ära för er. Ef 3:8
 
 24 Ty om du har blivit borthuggen från det vilda olivträd som du av naturen tillhörde, och mot naturen har inympats på ett äkta olivträd, hur mycket lättare kommer då inte dessa naturliga grenar att ympas in på sitt eget olivträd.
Rom 11:24
 
 
12 Då vi har ett sådant hopp, går vi helt öppet till väga 13 och gör inte som Mose, han som hängde en slöja för sitt ansikte, för att Israels barn inte skulle se hur det som bleknade försvann. 14 Men deras sinnen blev förstockade. Än i dag finns samma slöja kvar när gamla förbundets skrifter föreläses, och den tas inte bort, först i Kristus försvinner den. 15 Ja, än i dag ligger en slöja kvar över deras hjärtan när Mose föreläses. 16 Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort. 17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. 18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. 2 kor.3:16
 
 
Gud har aldrig gett hedningar rätt att ändra Hans Tora och bud , Hans Högtider och Sabbater.
Katolska kyrkans "kyrkofäder" har ändrat det mesta redan på 300 talet. 
Julen är på avguda solens dag och allt sinka och julgran är från avgudatiden.
Jag firar inte jul som Herrens födelsedag.. Jesu födelsedag är på lövhyddotiden.
Jag vill fira påsken som bibeln säger.. Jag vill inte äta svin eller orent mat..Jes 66 säger tungt om detta.
Herren kommer snart!
 

Jag kommer snart

7 "Och se, jag kommer snart. Salig är den som håller fast vid profetians ord i denna bok."

8 Det är jag, Johannes, som har hört och sett detta. Och när jag hade hört och sett det, föll jag ner för att tillbe framför fötterna på ängeln som hade visat mig detta. 9 Men han sade till mig: "Gör inte det! Jag är tjänare liksom du och dina bröder profeterna och de som håller fast vid orden i denna bok. Gud skall du tillbe."

10 Och han sade till mig: "Försegla inte profetians ord i denna bok. Ty tiden är nära. 11 Den orättfärdige må fortsätta att göra orätt, den orene att orena sig, den rättfärdige må fortsätta att göra vad som är rätt och den helige att helga sig."

12 "Se, jag kommer snart och har min lön med mig för att ge var och en efter hans gärningar. 13 Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden. 14 Saliga är de som tvättar sina kläder. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar. 15 Men utanför är hundarna och trollkarlarna, de otuktiga och mördarna, avgudadyrkarna och alla som älskar lögn och far med osanning.

16 Jag, Jesus, har sänt min ängel för att vittna för er om allt detta i församlingarna. Jag är Davids rotskott och hans ättling, den klara morgonstjärnan."

17 Och Anden och bruden säger: "Kom!" Och den som hör det må säga: "Kom!" Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet.

18 För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag: Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok. 19 Och om någon tar bort något från de ord som står i denna profetias bok, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd och i den heliga staden, som det står skrivet om i denna bok. 20 Han som betygar detta säger: "Ja, jag kommer snart." Amen, kom, Herre Jesus! 21 Herren Jesu nåd vare med alla.
 
Varje sabbat lyfter vi er alla till Abrahams, Isaks och Jakobs Gud,
Jeshua Messias..
 
Kära hälsningar / Mamma, Mormor, Farmor, Svärmor
Vilken härlig skidåktur i Roslagskogen !! 21 feb. 2013 Alldeles tysst i skogen, många djurspår, men svårt att se dem... Tänkt om alla människor skulle kunna stanna till och se i spapelsens underverk och förstå vilken stor GUD vi har...

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan