Bo i Stockholm

liljenhoffska

Senaste nytt

Vi flyttade till Liljenhoffska palatset för två år sedan men dröjde kvar i Mälarhöjden tills min lägenhet där var såld.

Så Du som är avundsjuk 🤒 på att vi bor i ett av Stockholms finaste hus får trösta Dig 🤨med att under 100 år var det fattighus för folket på söder 

Ofta är det helt tyst i hemmet fast det är mitt i stan men ibland

00-03 fredag/lördag natt är det pompa.pompa😠 och på sommaren 1000 matgäster med tvåtusen bestick mm mm Kul va?

Mer följer.....

IDAG ÄR ÅR 2012.den 10 januari.

Vi har bott i huset flera år.. Just nu har vi stambyte i huset.

Vi trivs fortarande....😲


VINTER nytt

Hej igen!

Välkommen till min följetong!

Du, som har läst denna sida tidigare vet , att vi har fått vänta på våren och att snön skulle smälta bort från vår nya tomt, som vi alrig tidigare har sett....😀😀Tänk, att köpa en stuga och inte veta hur det ser ut under snötäcket!!

Men..att lita på Gud och våga ta ett steg i tron..ger tryckhet i livet.

Snön är borta och tomten är precis just så, som vi ville..lite berg..och lättskött och lagom stor för oss "gamlingar"😲😲

😀  Fortsättning följer...

29 maj-2010..

------------------------------------------------------------------------------


Oj oj, Det är länge sedan jag har skrivit och berättat något..!

Sommaren har kommit med sin blomstertid. Löven har nästan tappat sin första ljusa färg..

Jag sitter på min stuga i Roslagen och lyssnar på en gök som har "ropat" tre dagar i sträck..Har han blivit galen? Alrig har jag hört något sådant tidigare..Det finns en talesätt:" galen som en gök."

Jan sitter på ett annat  ställe och kollar morgondagens predikan..

I tisdags kom vi hem  från Israel.

Vi hade en underbar resa igen. Vi besökte två församlingar och träffade vänner och blev bekanta med nya människor.

Vi bodde i TelAviv denna gång och vandrare stadens underbara stränder och badare varje dag, i allafall Jan gjorde det. Vågorna är mäktiga och det kräver en viss respekt för naturkrafterna.

Kvällarna var underbara..bara sitta och lyssna vågornas sång..Till och med duvornas läten var olika..de hade på slutet tonen uppåt..våra duvor låter neråt..fattar du vad jag menar??:-))

Imorgon, söndag,åker vi hem till stan och evnt. firar min sonson Matteus födelsedag på Tynningö.

Idag var sabbaten och vi har vilat och läst Guds Ord..Skönt!

Nu har det slutat regna och jag tar en kopp kaffe och går ut..

Tack för idag!


LENKAR nytt

http://klippet.weebly.com    min andra sida  http://klippet.weebly.com/boumlnestund.html

  kolla!

Den här är på prov..Jag har tänkt knyta ihop några länkear, men allt tar tid och nu är vi mycket på Roslagen och arbetet på  nätet blir mindre..

Titta på här..Du får mycket  att tänka på.

Du kan ge tips,men här får du mycket på att tänka.Här är bra länk för finländare.http://www.stockholmlife.eu/

   Här finns en bra länk..för dej som vill göra mera.

du har tid...kolla detta..

  http://inspiredfaith .org/live.htm  Här är en cancersjuk   13 årig pojke ,som har själv gjort sången. Mycket bra!

Höst nyheter..

Hej!

Nu har vi hunnit till hösten..rättare sagt, 26 okt. 2010

Du ser bilden här, som vi tog några dagar sedan på väg hem från stugan...Någon hade skojat med oss och satt massor av skyltar

på vägkorsningen..Det skulle vara över 20 st stugor på salu!!Jag ringde till min mäklare..hon tyckte att det skulle vara roligt att få sälja så många hus..:-)

Sommaren var underbar!  Jan har byggt en fin finsk bastu på tomten..det är skööönt att bada, när höstvindar blåser ute.          Nu är vi mest på stan och badar i badkaret :-)

Vi har en liten baby på kommen..Han/hon kommer när som helst..Räknade tider är inne just i veckan. Vi har ställt alla våra barnbarns fotobilder på bokhyllan..där finns 5 killar och en underbar tjej..Spännande är att vänta på vår nya baby.

Äldsta killen heter Hannes..20 år gammal,nästa är Arvid..18 år och sedan är Benjamin 8 år, Rebecca 6 år, Matteus 3 och Simon 1 år gammal..

Jag får återkomma så snart vi vet  mera..

Ha det så gott och lev nära Gud och nära människor

ALLRA SENASTE nytt

Hej!

Här är vår familjers senaste..lille Axel! Han föddes den 27 okt. 2010. Katten Gustor vakar över honom med stor nyfikenhet..

Farfar Jan är mycket stolt för sin sonson..Vi ber  Guds välsignelser över den lilla familjen och önskar mamma Annika och pappa Mattias vishet och styrka som goda föräldrar!

ALVARLIGA NYHETER

2011 har just börjat!

Idag, den 4/1 har varit solförmörkelse..Märkligt! Jan gick upp på taken och filmade och tog några bilder.

Här har jag klistrat en bild på mig som åker skider i Roslagen..Vilken märklig vinter..med mycket snö och kallt

Här har jag kopierat Lars Enarsons skrivelse från hans bönebrev.

****************


2011 ser ut att bli ett mycket avgörande år. Detta är det år som palestinierna har deklarerat att de kommer att utropa en suverän palestinsk stat och president Obama har högtidligt lovat Saudiarabien att han kommer att arbeta för samma mål.

Ett av de mest upprepade tecknen i Skriften som förebådar Herrens dag är det Petrus nämner i sin predikan på pingstdagen (Veckohögtiden): “Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och härliga. ” (Apg 2:20) Under 2011 blir det inte mindre än 6 hela eller partiella sol- och månförmörkelser, när solen vänds i mörker och månen i blod. [1] Denna 4:2 kombination av sol- och månförmörkelser under ett enda år är ganska sällsynt med endast sex fall under det 21 århundradet (2011, 2029, 2047, 2065, 2076 och 2094).
[1] 4 januari, 2011, en 85,8% partiell solförmörkelse, 1 juni, 2011, en 60,2% partiell solförmörkelse, 15 juni, 2011, en 100% total månförmörkelse, 1 juli, 2011, en 9,6% partiell solförmörkelse, 25 november, 2011, en 90,4% partiell solförmörkelse, 10 december, en 100% total månförmörkelse.


Hur nära Messias återkomst är vi? Ingen vet säkert. Vi läser i Matteus 24:36-39,

“Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla – så skall Människosonens ankomst vara. ”

Yeshua säger att den sista generationen kommer att vara som Noas generation som omkom i floden. Enligt den konservativa radioreportern Janet Porter, som citerar Jeffrey Satinover och Rabbin Aryeh Spero,[2] säger de judiska lärde att även om homosexualitet har ökat under olika tider i historien har det bara varit en enda gång i mänsklighetens historia när män har gift sig med män och kvinnor har gift sig med kvinnor, och det var på Noas tid innan floden. Varken i Rom eller i Grekland, inte ens i Sodom var homosexuella äktenskap någonsin sanktionerade i samhället. Men under Noas dagar var det så och det var enligt dessa lärde den slutliga och avgörande faktorn som ledde till floden.

Idag blir homosexuella äktenskap lagliga i många västländer. Det har aldrig hänt förut i världshistorien sedan Noas dagar. Så hur nära slutet är vi? Vi vet att Gud hade tålamod med Noaks generation i 120 år medan han väntade på deras omvändelse. Men till slut så kom domen. Klockan tickar idag!

Den palestinska agendan

Om vi ser på Jerusalem, har vi redan berättat om de palestinska ledarnas plan att utropa en oberoende muslimsk, palestinsk stat under 2011 i det land som Gud för evigheten har lovat till det judiska folket. Det är en mycket listig, internationell plan som nu verkställs inför våra ögon precis som Gud har förutsagt i Skrifterna.

Under de senaste veckorna har 10 nationer, främst i Sydamerika, erkänt Palestina som en självständig nation innan något fredsavtal med Israel har undertecknas. Nu förväntas även de Europeiska länderna att följa efter och göra samma sak. Planen är att få en majoritet av världens nationer att acceptera en palestinsk stat utan Israels medverkan, så att Israel inte skall ha något att säga till om angående gränserna. Om denna plan blir verklighet, kommer sedan Israel att isoleras och kvävas ekonomiskt.

Den senaste strategin är också att samtidigt få FNs säkerhetsråd, det enda FN-organ som kan verkställa sina beslut med internationella ekonomiska sanktioner och militära medel, att fördöma de israeliska bosättningarna i Juden och Samarien som krigsbrott, för att ytterligare öka pressen. Arabförbundet försöker också få EU att anta en lag att judar som bor i Juden och Samarien och har byggt bostäder där skall räknas som krigsförbrytare och då kunna arresteras och bestraffas inför den internationella domstolen. Under tiden vägrar de palestinska ledarna konsekvent att sitta ner och förhandla med Israel samtidigt som de hävdar att det är Israels fel.

Dr Michael Evans har nyligen träffat mer än 130 militär- och regeringstjänstemän i Israel. Detta är vad han rapporterar:

“President Obama sätter mer press på staten Israel än någon tidigare amerikansk president. Han kräver att Israel ger upp Juden, Samarien och östra Jerusalem i slutet av nästa år. Hans plan är att pressa på tills det sker. Israels händer är bundna på grund av det kärnvapenhot som Iran utgör. Utan amerikanska bidrag och flygtillstånd (USA styr luftrummet över Mellanöstern) är det nästan omöjligt för Israel att vidta effektiva militära åtgärder. Presidenten utövar därigenom utpressning mot Israel att gå med på en palestinsk stat i utbyte mot stöd mot Iran.”[4]

President Obama sätter inte bara Israels överlevnad på spel genom att neka dem deras rätt att försvara sig mot Iran. Om nödvändigt kommer han också göra vad han kan för att störta regeringen ledd av premiärminister Netanyahu för att få en liberal, vänsterorienterad, Israelisk regeringen som är villig att gå med på hans plan.

Detta är vad Gud säger,

“Träd fram, ni folk, och hör, lyssna, ni folkslag. Jorden och allt som är på den må höra, världen och allt som växer där. Ty HERRENS vrede är riktad mot alla hednafolk, hans förbittring mot alla deras härskaror. Han överlämnar dem till undergång, han utlämnar dem till slakt. …Ty dagen för HERRENS hämnd kommer, ett vedergällningens år då han utför Sions sak. ” (Jes 34:1-2, 8)
*******************************************************************************
Jeshua - Guds frälsning  

Vi lever mycket nära Jeshuas (Jesus) ankomst! Detta är glädje för oss, som tillhör Honom, men Skräck för världen😥

MINA VÄNNER

Idag är söndagen den 6 februari.

Solen skiner härligt och det lockar människor ut..mej också..Vi har vilodagen på lördag..så jag handlade idag..Vi får gäster på tisdag som äter hos oss och jag passade på att köpa lite i mat   från Konsum.

På dörren ut, träffade jag en kvinna med rufsigt hår..Hon ville prata med mej..Jag lyssnade..Hennes son hade försvunnit fjorton år sedan och hon vet inget om hans öde idag.. Hon hade haft så mycket sorg och saknad efter Magnus, att hon hade blivit psykist sjuk och alkoholist. Hon går på ST:Clarakyrkan och får hjälp med kläder och annat..

Jag tänkte mycket på henne efteråt och vi bad hemma för henne..Hon kanske struntar Gud , men Han älskar alla människor och vill hjälpa och hela ..Fler och fler tar spriten till sin hjälp..Vart är Sverige på väg? 

Vi brukar gå till Sergelstorget varje måndag och berätta om Herren, Jesus, Jeshua, som soker människor i Stockholm och vill ge sin frid till otrycka människors hjärta..

Herre, ge oss kärlek till människor, när vi möter  dem.!

POSITIVA OCH NEGATIVA

😥 Hej!

Där i bilden ser du mej och Axel..

Det är tråkigt, att Axel måste genomgå en lite operation om två dagar..Stackars lillen! Vi ber för dej, Axel, att allt går bra och att det gör inte ont sedan när du vaknar..Det är "farmors" bön.

--------------------------------------------------------------------------------

 Har DU läst boken 1492 ?

Det var kaos i Europa på den tiden. Judarna fick skulden för allt..

Kungar och makthavande satt på lagar att alla judar måste konventera sig till kristendomen, annars de var tvungna flytta eller mista sitt liv.

Kristofer Columbus hade med sin övertygelse blivit kristen och visste att han var trygg , men hur skulle hans landsmän göra.?

Kristofer var handelsresande och hade en stor segelbåt.Han läste både hebreiska och spanska bibel och bad mycket  och Gud började tala till honom att ta sin båt och åka vidare utan att veta vart. 

Den tredje augusti 1492 lyfte seglet på båten och Kristofer sa att han skulle segla så långt att han kan sätta sina landsmän i trygghet . Just denna dag var sista dagen för spanska judar att vara i Spanien ..Alla vi vet att landet, som han hittade, var Amerika...Judar har fått trygghet i Amerika, men hur går det nu..när Israel och judar är hatade nästan i hela världen..?
SHABBATS DAG!

29/10-2011

Idag hade vi shabbat, vilodag.

Redan på fredagkväll förbered vi shabbatens ankomst..Vi köper mat,som räcker över helgen ,städar och gör god mat före shabbatsljus tänding.. Jag byter vit duk på bordet, köper alkoholfri vin, rosor och blåser Sofar..(det är Jan som blåser)

Jan läser shabbats orden och böner, spelar och sjunger glada sånger..Han talar till sin hustru (mej) om  kvinnan,som han värderar högt och prisar Gud om den gåvan som han har fått.

Vi äter och njuter av gemenskapen. Vi välsignar våra barn och ber för dem alla. Ljusen brinner och vi känner hur avslappningen kommer..

Lördag, Vi sover längre och känner  en riktig vila ..

Idag läser vi 1 Mos 6 och Jes 4--

Vi diskuterar hela tiden och upptäcker nya saker om Noa,som var dagens text.

Idag var vi lite förkylda och tänker vara hemma och inte besöka synagogan eller någon annan Gudstjänst..

Jan sjunger och spelar sin synt..Han hittar på nya sånger nästan jämt..

Vilken underbar dag!

Tiden gick så fort..Det var tid att avsluta Shabbaten. Vi välsignar varandra före kommande veckan och ber om hälsa och allt gott till oss och familjen. Läser några bibelställen.

Vi brukar göra så att vi släcker en brinnande stearin ljus i vin. Då är Shabbaten över denna gång och ny vecka har börjat!!

Tack Gud för Din Shabbat!


 

10-01-2012!

Idag, den 10/januari 2012 skulle min pappa fylla 102 år!

Tiden har gått.. Du ser vår lilla sommarstugans gavel här i bilden. Jag blir sentimental  och tänker på tiden, när pappa levde och allt kändes tryggt och evigt.. Jag har skrivit om honom här på ett annat ställe..Han var stark. ..men en dag har vi alla vår tur att lämna tiden och släkten och gå till Guds domstol.

Jag saknar mina barn och barnbarn.. En dag är jag borta och möter min Herren och Frälsare.. Släkten kommer och släkten går.Vi borde ta vara på dagar och stunder och möta varandra med nåd och kärlek..En dag är  försent  att ångra .. Jag älskar dej!

Din MAMMA

Senaste nytt

Paulus är ett exempel på hur Tora trogna judar kommer att ta emot Jeshua i den sista tiden.

Vårt ansvar idag
Judiska bosättare
Precis som Stefanus förlät och välsignade dem som under Paulus översyn, stenade honom till döds, måste vi välsigna de dyrbara Tora trogna judiska bosättarna i dag på Israels berg. Dessa människor blir mer och mer hatade av hela världen, inklusive av många bland deras egna landsmän.

Den grymma Gaza deporteringen under 2006, som tvingade nästan tio tusen judar från sina egna hem var inte en engångshändelse. Det upprepas faktiskt på flera platser i dag även under den nuvarande israeliska regeringen. Här är några artiklar med information om vad som händer:

http://www.jpost.com
http://www.israelnationalnews.com

Det verkar som om nybyggarna förvägras de mest grundläggande mänskliga rättigheterna när polisen stormar in i deras hem mitt i natten utan förvarning, och de tvingas att utrymma inom några minuter med sina spädbarn och övriga småbarn. Deras hem jämnas sedan med marken och alla deras ägodelar förstörs. För att ytterligare strö salt i såren så har  polisen och militären nyligen börjat anställa araber som bor i närheten för att förstöra hemmen för de judiska bosättarna. Detta liknar mer hur fascistiska regeringar behandlar sina medborgare, än vad som är normen i ett civiliserat, demokratiskt samhälle.

Nyligen fick några nybyggare information om att gränspolisen och militären var på väg för att rasera ett nybygge på en kulle. De använde sina mobiltelefoner för att ringa efter hjälp för att rädda sina hem. Några av de unga männen gick över styr och invaderade närmaste militärbas och vandaliserade några av fordonen och annan utrustning. Demonstrationen stoppade den planerade förstörelsen av deras hem, men det orsakade ett nationellt uppror i Israel.

Dessa typer av våldsamma protester mot militären förekommer tyvärr i stort sett varje vecka i Israel av araber och vänsterdemonstranter, utan någon reaktion i media, åtminstone inte mot demonstranterna. Snarare tvärtom! I det här fallet rasade dock media och alla vänsterpolitiker. Vissa politiker sade att ungdomarna bör behandlas som en terroristorganisation och att militären borde ha använt skarp ammunition mot dem. Premiärminister Netanyahu kallade samman ett krismöte och utfärdade ett uttalande om att de strängaste åtgärder kommer att vidtas mot dessa typer av protester. Några av de unga bosättarna som hade förvarnat sina vänner om den planerade evakueringen greps senare och sattes i fängelse anklagade för spioneri, det allvarligaste brottet en medborgare kan begå mot sin eget hemland.

Högsta domstolen i Israel har nu dömt en bosättning med cirka 50 familjer i Samarien som kallas Migron att jämnas med marken före den 31 mars. Denna bosättning grundades med stöd av regeringen för flera år sedan. Förra året hävdade några araber, med hjälp av israeliska vänsterorganisationer finansierade av utländska regeringar,  att de äger den mark på vilken bosättningen är byggd. Högsta domstolen beordrade då att bosättningen skulle förstöras, genom att utfärda ett dekret att all mark som inte är statlig egendom automatiskt är privat arabisk egendom.

Nybyggarna protesterade och krävde att araberna styrkte sin äganderätt. Inga sådana bevis har givits. I stället tog då araberna tillbaka sitt klagomål, eftersom Högsta domstolen redan hade bestämt att bosättningen ändå ska förstöras. Vissa regeringsmedlemmar har föreslagit en ny lag som säger att om en bosättning har funnits i minst fyra år och det bor minst 20 familjer där, kan den inte förstöras. Om den har byggts  olagligt på privat mark, kommer ägarna i stället att få ersättning om de kan bevisa sin äganderätt.

Detta är en rättvis lag och har en majoritet bakom sig i regeringen. Det skulle rädda Migron om den går igenom, men premiärminister Netanyahu har hittills vägrat att ta upp förslaget till omröstning före den 31 mars. Han har i stället erbjudit en kompromiss för att flytta bosättningen, men nybyggarna vill inte att deras hem på bergstoppen där de har bott i flera år förstörs. De vill inte att deras livsverk blir förstört. Denna vecka besökte vice premiärminister Silvan Shalom Migron och sade att samhället måste få bli kvar. Vi vet att Netanyahu är under hård press från nationerna att stoppa all bosättningsverksamhet. Världen kräver att Israel menar allvar med att sluta fred med terrorister genom att förstöra hemmen för sina egna medborgare. Detta är orättfärdigt!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan