Leijonet & Björnen
Måndagen den 20 februari

Hej!

Nu är jag tillbaka i Stockholm från min resa  till Rättvik (se föregående dag, 14/feb,) 🙃Resan gick jättebra! Du ser bilden,som är tyvärr ganska mörk, men där sitter min son, Markus och på högra sidan Dennis ,på mitten står min dotter, Johanna.

Vi var hos familjen Wigerthsson på middag. Dennis hade gjort en härlig älgstek med gräddsås och potatis. Barnen hade plockat svamp i höstas och nu fick vi njuta av det goda smaken av höstkantareller.

Tänk, hur mycket jag hade längtat efter att träffa min dotter Johanna och barnen, Benjamin och Rebecca...

Jag önskade få en bild på alla barnbarnen och mej..och så blev det, men ännu vet jag inte hur det lyckades. Jag var SÅ lycklig att träffa barnen, Benjamin, Rebecca, Matteus, Simon och lille Gabriel på samma gång!

Familjen Wigerthsson har härliga djur och massor av höns.. Jag kände trivsel och harmoni och nu kan jag vila från min oro.. Barnen mår bra, och fast jag hade önskat att kunna bo lite närmare, är det tröst att tågen tar bara fyra timmar...man kan träffas då och då..om jag får leva och vara frisk..

Tack GODE GUD för ALLT!

Tisdag den 14 februari 2012

Idag, ALLA HJÄRTANS DAG, har många rosor hittat hem till de älskade vännerna..

Min man köpte underbara rosor redan igår.. Vi fick gäster och det var roligt att hälsa vänner välkomna med kaffe och tårta och de härliga rosorna på bordet..

Idag åkte vi till Östermalmstorg och åt  god mat och delade gemenskap med varandra.I morgon åker jag ensam till Rättvik. Roligt att träffa två av mina barn och alla fem barnbarn! Hoppas att allt går bra! 

Min man stannar hemma. Jag har inte rest ensam så många gånger och det är lite spännande att möta resekamrater och andra resenärer på tåget. Min son kommer att hämta mej från stationen till deras stuga, som familjen har hyrt för den här veckan.

Jag återkommer efter resan..

Fredag den 24 februari
Hej!
Idag vaknade vi med gott humor på landet och åt frukosten med god aptit.. Jag matade mina fåglar med talgbollar och frön.  Telefonen ringde och en bekant röst meddelade: Elisabeth ligger på sjukhuset, ni skall besöka henne!  Hon hade inget lust att tala om hur  och när hade vår vän hamnat till sjukhuset.

Vi tittade på varanda..Vi åker genast, var  fast beslutet.
Jan hade  redan plockat sina bjäxor upp för skidturen..
Det skulle inte bli något sådant idag..

Vi tog bilen till Åkersberga och fortsatte färden med Roslagståget..Sista biten åkte vi buss och gick..

Hur mår vår vän? Vi bad om hjälp och styrka för henne och för oss.
Vi fick komma in fast det var inte besökstiden..

Där satt Elisabeth i sin säng och skrev något på sin telefonbok.
Vilken glädje! Hon var ganska pigg och glad.
Hon hade halkat på Hötorget och gjort illa sin arm..men den var inte bruten, tack och lov!

Elisabeth fyller nittio nästa år..så hon behöver stanna några dagar på sjukhuset och vila upp sig.

Vi kände oss hungriga och åt i en trevlig restaurang på stan och tog vägen tillbaka till landet..
VARJE DAG ÄR EN GÅVA!
Tisdagen den 28 februari

Idag har jag varit i Solna!

Det är inte så lång resa dit från Medborgarplatsen..

Min väninna och jag brukar träffas och äta en matbit tillsammans då och då.. Idag hade hon valt en god restaurang i Solna. 

Jag åkte med pendeltåg från Stockholm Södra och hon mötte mej vid station i Solna. Jag blev väldigt överaskad av den stora matsalen..En kille kom och välkomnade oss och visade mej olika maträtter och de var inte så få!!

Tänk vad roligt det är att komma till ett nytt ställe med sina vänner! Vi hämtade flera gånger mat och njöt verkligen av gemenskapen och atmosfärden.

Flera timmar gick så snabbt..vi upptäckte att vi var sista, som var i lokalen och då var bara stunden och tiden att lämna bordet och börja gå ut till den underbara vårvädet.

Tack min vän för den överraskningen och gemenskapen!

Vi ses snart igen..

Fredagen den 8 mars

Hej!

Det verkar så att mina resor är ganska korta, men ändå givande på olika sätt..

Idag, fredag hade jag lovat hjälpa till på köket i Betlehemskyrkans Utsikten för där finns var tredje fredag en samling, som på olika sätt handlar om Israel. Mycket intressant!  MEN på morgonen hade vår pastor skickat en inbjudan till deras hem just ikväll..Där skulle gamla och nya vänner samlas och samtidigt skulle vi får se nyrevoverat hem och fira Jannes födelsedag.(han på bilden)  Vad skulle jag göra? Jag valde att åka till pastors hem...och meddelade till Tor att jag kan inte vara med idag.Han blev ledsen..så klart..Men han har andra "köksänglar" i reserv..                    

Vi, Jan och jag, åkte med pendeltåg från Stockholm Södra till Huddinge..och därifrån med buss 710 till festen. Vår pastor har haft tufft i sista åren..hans hustru dog och allt fall på honom i stort sätt... Han behöver vänner just nu..  Vi var ganska många+ en del av hans pojkar med familj..Festen var lyckar på alla sätt, tycker jag.                Vi fick be för vår pastor och önska Guds välsignlse över hela hans familj.

Vi åkte hem sent..

Hoppas att vi har fått vara till glädje till någon idag!

🤩

Lördagen den 24 mars 2012
Resorna är lite olika och inte så långa, men destå viktiga för mej..
Idag var GABRIELS välsignelsedag.. Det betyder inte dop, utan vi tror att han har rätt att bestämma själv för sitt liv, när han blir vuxen..Nu är han Guds barn och eftersom Herren Jeshua (Jesus) 
tog barnen i famnen och välsignade dem..så vill vi göra likadant.
Barnen är Guds gåva.

Vi var ganska många i Skärgårdskyrkan idag..
Gabriels bröder, Matteus och Simon var så fina med sina nya kostymer och slipps. Vilka fina pojkar alla tre!
Anette Carlsson ledde samlingen..Gabriels mor hade bakat och gjort till festen en underbar  smörgåstårta +alla sortens bakelser..
Kusiner sjöng så vackert!

Farmor och Jan önskar allt gott till GABRIEL!🙂
LÖRDAGEN DEN 31 MARS 2012

LÖRDAG den 31 mars 2012

Idag hade vi en bröllopsfest..inte vår egen,utan goda vännernas.. Festen var i Skogakyrkan i Kungsängen..

Anders och Jenny var redan gifta, men  de ville få en messianisk välsignelse.. Det betyder att vi tror att Jeshua (Jesus) är judarnas Messias och vi vill följa Hans bud och undervisning,som ex. sabbaten. Jeshua själv har gett oss buden och livet.

Anders hade sina barn och sin syster med och Jenny, som är grekisk, hade sin dotter med make med..Vi andra var från olika håll..vänner och bekanta..

Peter Björk välsignade paret med biblisk välsignelse.. Fru Björk sjöng vackra psalmer med makens pianokompanjemang..Vackert!

Vi hade god mat, som Jenny hade lagat och kaffe med jordgubbstårta..

Peter Ajnehagen filmade hela festen..Spännande att återse senare. Mina bilder var inte så lyckade..tyvärr!

Vi önskar ALLt Gott till våra vänner, Anders och Jenny!

Lördagen den 14 april 2012
Idag den 15 april har jag åkt ända till bergslagen..Vi har haft en mycket bra gemenskap helg med familjen L ars E. på Kloten.

På bilden finns Lars dotter Johanna med sin lilla dotter och maken Doron K. Vi hade en underbar gemenskap med bön, lovsång och undervisning.

Värdet var bra, fast det var lite kyligt, men i rummen var det varmt. Kloten är en underbar plats! Vi har varit där tre gånger..

Mina resor stannade inte på Kloten, utan efter konferenssen åkte vi till Önäs..vårt ställe..som du kan se på min Huvudsida här på hemsidan..Jag skriver på Önäs och kollar sjön som är nästan utan is...

Tacksam till Gud...
Fredag den 20 april 2012

Vännerna, Peter och Terttu Ajnehagen, hade bjudit oss till en Sabbatsmåltid  fredagen den 20 april..

Deras hem är i Uppland Väsby..och det är en  närmare en timmans resa dit. Härligt!Jan åkte tidigare, för våran bil behövde lite reparation och vi hade köpt den därifrån.

Jag åkte i god tid ensam..Jan väntade mej på porten ..Vi gick in och blev hjärtligt välkomna..Vi var fem gifta par ..Peter och Terttu hade ordnat allt mycket vackert. Här ser ni paret Ajnehagen.. De välkomnar oss och välsignade kvällen med Guds Ord  och vackra sånger.

Vi hade mycket roligt  tillsammans och Terttus mat smakade gott! Det är verkligen underbart att börja sabbaten tillsammans med vänner och önska varanda Guds Shalom till kommande veckan.

Tack Terttu och Peter för kvällen!

fredagen den 4 maj 2012
En resa till Upplands Väsby igen..
Jan och jag åkte  till Peter och Terttu Ajnehagen och därifrån tillsammans till Rakel och Leif..
Vilken underbar villa de har! Katten sprang bort från trappan när han såg oss . Rakel kom och mötte oss och hälsade  alla välkomna med varma kramar. Leif höll på med maten, som vi skulle äta senare på kvällen.

Vi var sex par och det blev lite trångt vid bordet, men maten smakade så gott och gemenskapen var varm. Rakel tände först sabbatsljusen och läste  sabbaten välkommen på hebreiska..

Vi hade en underbar kväll med mycket lovsång och dans, samt bön och förbön. Vi var nöjda och belåtna när vi åkte med pendeltåg tillbaka hem.
Hemma välsignade vi varandra och barnen och läste psalm1 och ordspråkens lov till hustrun..

Tack Leif och Rakel!
MÅNDAG DEN 11 Juni 2012

Idag åkte vi till ett underbart ställe..kan du gissa?      11/juni 2012

Ok..svårt att se på bilden.. Vi åkte från vårt stuga i  Roslagen till Åkersbergs Växthus. Vilka härliga växter!! Jag plockade olika blommor på vagnen och Jan hämtade jordsäckar.. Vi behövde något vackert till att vårda och se.

Resan var inte så lång, men tog ändå några timmar att titta runt på trädgården och lukta de härliga dofterna från rosor och liljor och andra blommor..

Där finns en trivsam mat/kaffe delning i trädgården.. Vi tog en kopp kaffe och hembakade kakor...Vilken härlig fågelsång och solen gav sitt värme!!

Vi var helt nöjda..I morgon tänker jag plantera mina blommor till vår steniga tomt.Myrorna har tagit ett träd på sina attacker nära mina blommor. Jan har kämpat hårt kamp mot de lilla "soldater" som har ingen ledare..(så står det i Bibeln)                

Tack för att du läste min lilla sida!


RESAN 24-27 juni 2012

Semesterresa till Hässleholm  den 24-27 juni 2012.

Vilken underbar födelsedagresa!  Det var min make,Jan som fyllde år . Min bror och hustrun Inger bjöd oss till Skåne och vi fick bo i deras hem..

Vi bodde som det bästa hotellet hos dem och Inger hade allt färdigt för oss både hemma och för resan, som vi gjorde. Två dagar åkte vi runt med bil (Leo i ratten) i Halland och Skåne.

Tänk att vi fick besöka också HALLANDSVÄDERÖ.! Vilken underbar natur ! Båten dit var gammal och vågorna var ganska kraftiga.. Jan fick bada i havet,

Inger hade matsäcken med oss och det smakade väldigt bra där bland björnbär och fläder buskar..

Vi besökte olika fina ställen och tog bilder och videofilmer som ett minne för livet.. Vi besökte också KIVIKs fabriken och handlade lite olika drycker och marmelader.

På Hallansväderö tappade Jan tappade sina "körglasögon" där på ön någonstans...MEN efter några dagar kom glasögon hem till Stockholm..Ingers och Leos ömsorg...

Tack Inger och Leo  att vi fick lära känna er och del av Skåne!


På bilden ser du min bror Leo, hans hustru Inger och jag. Vi står framför ett gammalt, fint hus.


Söndagen den 1 juli 2012

1 juli  2012

Idag var vi i Hedesund..Där var ett möte med en jude, David RUBIN och Lars Enarson

Vi hade bestämt ett träff med Irene och Fred, som skulle komma till vårt port.. och sedan skulle vi åka vidare med våran bil.  

Resan gick bra.. Vi hade en GPS, som talade vart vi skulle köra och det var helt ok.     På mötet fanns människor från olika håll..Vissa hade åkt ganska långt, från Värmland tx.

Lars Enarsson talade om Palestina och olika lögner om detta ämne..Människor, som är historialösa , kan svälja allt utan att fråga om sanningen.

David Rubin berättade mycket fängslande sätt om sitt område i Israel, som heter Silo (på svenska) Han bor i Juden och Samarien, som är en del av Guds Löftetsland, Israel , men som "palestinier" kallar om Västbanken.

Han har startat ett center för barn, som mår dåligt och har skadats på olika sätt..Han själv och hans treåriga son har blivit skjuten tidigare. Det var mycket spännande och viktigt möte.. 

Vi träffade bekanta och vänner och många nya ansikten, som vi inte har sett tidigare.

Jag kopierar Davids hemsida hit. http://www.shilohisraelchildren.org/

Mycket bra resa!

lördagen den 11 augusti 2012

Bröllop mellan Pauli Kemi och Sirpa Tervahauta  den 11 augusti i Nådendal i Finland..

Resan var bra med Finlandsbåten..Vi åkte den 10 /8 och var i Åbo redan strax efter 7 framme.Det blev lite väntan i Åbo innan vi åkte till Nådendal.

Bröllopet var underbart! 120 personer från olika släkter.. Mycket mat och tårta!

Vigsel var på lyxkryssare..

En underbar dag och en rolig resa!

Fredag den 14 september 2012

Idag, den 14 septemberg

Den här sidan har jag som resedagbok,men denna gång sitter jag hemma på stugan och pratar med min lilla åttaåring, som har fått som precent denna fina cyckel.

Vi bor så långt från varandra att just idag kan vi inte träffas, men hon har skickat denna underbara bild till mej genom internet+ en bild på ett lamm,som hon fick som födelsedagsprecent.

Jag saknar dej,mitt kära barnbarn..

Ha det så roligt med din nya cyckel, Rebecca!

9 sept. 2012

Här sitter Jan på Norrtälje sjukhus och "röker fredspipa" datum är 23 okt. 2012.

Resan kan bli annorlunda för oss ibland..Den nionde okt. Blev en hastig resa till SÖS..Vi hade just kommit hem från ett möte,det var söndag..och Jan gick över torget att handla lite.. Han lyfte sin matkorg upp för att lätt kunna tömma den till bandet...Då hände det!! Han hade bråck som klämdes..Smärta..snabb ambulans och till SÖS..nästan direkt till operationsbord..Jan äter Waran och faran med blodföret var direkt tvunget att stoppas...

Tack Gode Gud! Jan klarade  operat.men svårigheterna var bara på början till ett långvarit lidandet med hosta och andingsvårigheter,sömlöshet och rädsla för döden...?

Konstigt, men så sa hans doktor till oss..

Jan har hjärtfel (för storat hjärta) och hans kapacitet är mycket mindre än för oss friska..

Det har varit jobbiga resor med både ambulans och annat sätt..Bråcket på andra sidan är kvar, men läkaren vill inte operera just nu i allafall...

Jan mår bättre och vi kan sova nästan hela nätter..utan svåra attacker..Det har tagit på mej..men jag litar på GUD..


Den 3 dec.2012

Här sitter Gabriel.. den tredje december 2012 på ett cafe i Söder..

Han är alltid på en resa i sina tankar..Hans hjärta längtar till sitt eget land och sitt eget folk..Nu är jag för gammal..säger han och suckar med tårar i blicken..

Jag har kännt honom nu ganska länge.. Hans hustru dog i cancer för många år sedan.Gabriel vill leva ensam med sin fågel som han kallar" pojken"...Märklig fågel..pratar och härmar Gabriel  och   nästan samma röst..

Gabriel berättade till oss idag, när vi satt och fikade att när han beder, då sitter fågeln brevid alldeles stilla och lyssnar..

Gabriel har mycket visdom i livet och han älskar Abrahams Isaks och Jakobs Gud av hela sitt hjärta.  Tack, att vi fick lyssna dej idag och vi önskar allt gott !

Söndagen den 20 januari 2013

Söndag  20/1  2013

 Vilken underbar resa att läsa dessa böcker!

I fredags var vi på Utsikten och lyssnade mycket intressanta berättelser om Förintelsen.. Det var JOVAN och DINA RAJS som på fängslande sätt berättade sitt liv och upplevelser 40-talets europa..

 JOVANS bok, HAR DU TRÄFFAT HITLER? Är mycket bra skrivet..Han berättar sin historia som nytid och ändå som en liten 11-årige kille,som med Hitlers krigmaskiner försöker avliva..

DINA RAJS bok: EN REVA HADE NÄTET-och där slank jag ut.

Hon skriver som blivande arkitekt..Alla vackra byggnader kan hon beskriva så målande att man  nästan känner bilder från olika hus i verklighet...

Hon var så liten på den tiden, att många minnen har blivit vackrade än det var i verkligheten..

UNDERBARA MÄNNISKOR!

JOVAN blev professor i rättmedicin..

DINA blev arkitekt i Sverige..

TACK för att vi fick lyssna på ER!!!

Torsdag den 21 mars 2013

Idag , 21  mars, hade vi en underbar träff..

Min god väninna, Susan ville bjuda mej till lunch och gemenskap..

Här sitter Susan på restaurangen....  Medborgarplatsen och vi kunde "resa" med våra gamla minner ända till 25 år tillbaka..

Tack Susan för allt! 

!6 juli 2013

16  juli 2013  var en dag som vi alrig glömmer..

Jans hjärta hade blivit sliten och han hamnade på sjukhuset..

Du ser bilden...många olika maskiner som registerade kroppens olika organer..

Det var tid att tappa bort vetskan (vatten) från kroppen med läkemedel.. Han låg på KS över tio dagar och till sist 

blev operation och Jan fick "hjärtstartade" i sitt hjärta.

Idag den 25/9 är han svag, men är på bättringsväg

Tack Gode GUD!🤩🙂

Idag är 29/12  2013..Jan har fått verkligen hjälp av "hjärtstartaden".. Nu mår han mkt bra och orkar vanliga  promenader och orkar komma upp till lägenheten med 3,5 trappor.

27 dec. 2013
Hej !

Här ser du Axel Wikholm på våran stuga i Roslagen..
Axel är treårige grabb och full av energi..Han och hela familjen besökte oss, farfar och mej, på annandag. Axel hade fått som julklapp utrustningen och ville prova sin nya motorsåg på min en.. Han blev riktig besviken när enen inte ramlade ner🤩
Tack att vi fick en trevlig besök!
två sörjande kusiner
 En dag i  juli ... 2016
Liisa kom till Stockholm och besökte makes grav…
    Vi träffades vid Stockholms Central..
Vi är kusiner och ensamma…Sörjande änkor

Det kändes bra att diskutera och stödja varanda..Tack Liisa för allt!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan