TANKAR OCH ORD

 
 
 
 

TILLSAMMANS FÖR SVERIGE!


“Se, hur gott och ljuvligt det är när bröder bor endräktigttillsammans. … Ty där ger 
Herren befallning om välsignelse, om liv till evig tid.” Ps 133:1, 3

Andens enhet är annorlunda än ekumenisk enhet. Den bygger på ödmjukhet, förkrosselse, osjälviskhet och en absolut lydnad för Guds Ord. Vi ska be om Andens övernaturliga enhet i Sverige och övriga Nordens länder, så att Herren kan komma med sin härlighet och ge befallning om välsignelse och gudomligt liv.
 
Den 21-22 oktober kommer flera olika bönerörelser att komma samman i bönekonferensen Tillsammans för Sverige på Life Arena i Uppsala. Vi uppmanar er alla att ropa till Herren för denna konferens och även göra allt ni kan för att vara med! Föranmälan är inte nödvändig.
 
Konferensen kommer inte att live streamas, så du behöver vara på plats för att kunna vara med om denna unika konferens. Vi uppmanar alla, även om du inte kan vara med, till att fasta och be under lördagen 22 oktober, från soluppgång fram till solnedgång.
 

NORGE

OBS! Norden 7:14 kommer att anordna en bönekonferens”GENNOMBRUDDSBØNN FOR VEKKELSE I NORDEN” på Solstrand Camping, Lindesnes i Norge 27-30 oktober. Sehttps://www.menigheten.no/Låt oss också be mycket för denna viktiga konferens i Norge!
 

• Be om en begynnande Andens enhet i församlingen i samband med konferensen i Uppsala 21-22 oktober!
“Se, hur gott och ljuvligt det är när bröder bor endräktigttillsammans. … Ty där ger 
Herren befallning om välsignelse, om liv till evig tid.” Ps 133:1, 3
 
• Be om djup ödmjukhet, förkrosselse, osjälviskhet och absolut lydnad för Guds Ord!
Så säger Herren: Himlen är min tron och jorden min fotapall. Vad för ett hus kan ni bygga åt mig, vad för en plats där jag kan vila? Min hand har ju gjort allt detta, så att det blev till, säger Herren. Jag skådar ner till den som är betryckt och har en förkrossad ande, och till den som fruktar mitt ord. Jes 66:1-2
 
• Be för Norden 7:14 konferensen på Solstrand Camping 27-30 oktober!
O, att du lät himlen rämna och kom hit ner, så att bergen skakade inför dig, som när eld antänder ris och elden får vattnet att sjuda, så att ditt namn blir känt för dina ovänner
och hednafolken darrar för dig. När du gjorde fruktansvärda gärningar, som vi inte kunde vänta oss, då steg du ner och bergen skälvde inför dig.
 Jes 64:1-3
 

 
 
 

VARFÖR STUDERA MOSEBÖCKERNA? | Studera Bibeln med Lars Enarson


”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.” 2 Tim 3:16-17

Från Första Mosebok till Uppenbarelseboken utgör Bibeln en enda bok med en enda författare - den Helige Ande. Inget är gammalt eller nytt. Allt är Guds levande Ord som består för evigt.
 
Förutom skapelseberättelsen och några andra berättelser, är Mose Tora (undervisning) den del av Bibeln som de flesta kristna är minst bekanta med. Ändå utgör de den grund på vilken hela den övriga bibliska uppenbarelsen vilar.
 
Lars Enarson ger ut en kommentar till varje veckas textavsnitt i Moseböckerna, fokuserad på praktiskt lärjungaskap. I mitten av oktober börjar vi på nytt från början i 1 Mosebok 1:1. Veckans Tora är en seriös ettårig bibelkurs på nätet. Var med från starten i år! Anmäl dig på https://www.thewatchman.se/larjungaskap/veckans-tora/
 
Vår populära bibelläsningsplan Daily Bread finns nu i lager! Beställ den här https://butik.arielmedia.se/products/dailybread2023Genomläsningen av Bibeln börjar den 18 oktober.
 
• Be om ett ivrigare studium av Bibeln bland kristna!
”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.” 2 Tim 3:16-17
 
• Be om ett större intresse för speciellt Mose Lag som utgör grunden för hela Bibelns undervisning!
”Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare utan har sin glädje i Herrens undervisning [hebr Tora] och begrundar hans ord dag och natt. Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl.” Ps 1:1-3
 

VECKANS UNDERVISNING FRÅN KIBB

I Hesekiel 47:1-12 såg profeten som var i Babylon vid den tiden, i diasporan, i Anden tempelberget i Jerusalem. Han såg vattnet stiga upp från berget Moria, Guds berg, och bringa helande.

Vattnet rann först till Galileen och sedan tillbaka ner till Döda havet. Detta vatten gav helande till varje plats det rörde vid från berget Moriah till hela området, inklusive den lägsta platsen på jorden, det döda havet där det inte finns något liv. Detta helande vatten ger liv till landet och människorna.

Vi befinner oss i månaden Elul som är omvändelsens månad. Vi ser hur många tårar fälls under denna tid i Jerusalem. Förra veckan när jag var i Gamla stan vid klagomuren hörde jag folkets böner som ropade i ånger och att Messias skulle komma. De ultraortodoxa gick till och med så långt att de förde fyra röda kvigor till Jerusalem.

Jag ser att Hesekiel talar om Yeshua och att han är källan till levande vatten, vilket ger hela mänskligheten. Men de som gråter i omvändelse avvisar honom fortfarande.

Om jag tittar kan jag se att det genom historien var många härskare som ville kontrollera denna vattenledning. I Psalm 83 ser vi alla de nationer som ville kontrollera Jerusalem. I den hebreiska översättningen står det skrivet i vers 12 att alla dessa nationer förkunnar att de kommer att ärva platsen för Guds helande vatten.

Tillsammans med dem finns många härskare/regeringar som vill ha kontroll över Jerusalem. Men vi ser detta nya Jerusalem komma ner från ovan för att bringa helande till hela mänsklighetens hjärta.

Låt oss be för dem som sörjer för frälsning, att han ska öppna deras ögon och de ska se honom, den som de genomborrade. Sakarja 12:10

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...