TANKAR OCH ORD

Idag på morgonen när vi läser 1 Mos,Josua,Ps ,Matteus och 1 Joh...När jag kom med min läsning till Johannes,blev jag mycket oroad för våra "kristna"vänner..?


3 Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. 4 Den som säger: "Jag känner honom" och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 5 Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. 6 Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde."

 

Nu förstår jag att DET NÄRMAR SIG...Fienden kommer med fina ord och tankar,det är reformationsår,vi ber att Herren ger oss ännu en gång väckelse som sprider sig hela Norden och hela världen innan slutet kommer och Herren tar över!

Den nuvarande psalmboken anses daterad och Svenska Kyrkan har börjat arbetet med att ta fram en ny. Nya psalmer ska in och gamla lär försvinna.

– Vi ser framför oss att vem som helst ska kunna skicka in sin egen psalm, säger Henrik Tobin, kyrkomusiker som leder förstudien till den nya psalmboken.

 

Många har önskemål och åsikter om den nya psalmboken. Den kristna hbtq-föreningen Ekho vill se ett mer inkluderande språk i de nya psalmerna.

 

Dan 3:16,18   Då svarade Shadrak, Meshak och Abed-Nego kungen: ”O Nebukadnessar, vi behöver inte svara dig på detta. 17 Om det blir så, är vår Gud som vi dyrkar mäktig att rädda oss ur den brinnande ugnen och ur din hand, o konung. 18 Men om inte, så ska du veta, o konung, att vi ändå inte dyrkar dina gudar och att vi inte tillber guldstatyn som du har ställt upp.”

C Cohen 

Om vi ​​inte har en klar förståelse av vad gudarna i denna värld är kan vi lätt befinna oss över gränsen. I dessa tider av prövning när vi befinner oss i livets ugn; Satan vet när och hur man kan fästa vår uppmärksamhet från Gud. Genom rädsla och oro avleds vårt fokus och vi förlorar Guds fred och börjar leta efter lösningar någon annanstans.

Fienden vill bedöva oss, när det här är den tid vi behöver för att vara vaken; en tid då vi bör återspegla en personlighet som står inför press mot världens gudar. Får vi se tillbaka på slutet av den här säsongen; ha blivit starkare i stående; litar på Gud och växer i tro.

Bibliska året har börjat och vi läser Toran,Moseböckerna, från början igen+ anda 66 böcker.Vilken skatt! Jag har varit med och medveten över 10 år och önskar att alla,som vill leva nära Ordet börjar följa https://www.youtube.com/watch?v=Cl4MWmK0YGA&t=1031s

Idag talar Ordet till mig specieltt Ps 17:14,15 

Rädda min själ med ditt svärd

från den gudlöse,

14 med din hand från människorna,

Herre,

från denna världens människor

som har sin del i detta livet.

Du fyller deras buk

med dina gåvor,

de har söner i mängd

och lämnar sitt överflöd

till sina barn.

15 Men jag ska få se ditt ansikte

i rättfärdighet,

jag ska mättas av din åsyn

när jag vaknar.

Matt:12:30,36 

30 Den som inte är med mig är mot mig, och den som inte samlar med mig skingrar.

36 Men jag säger er: Varje onyttigt ord som människor talar ska de få svara för på domens dag. 37 Efter dina ord ska du frias, och efter dina ord ska du fällas."

 

 

 

https://www.dagen.se/debatt/2020/10/23/sverige-gjorde-fel-som-erkande-en-palestinsk-stat/

 

 Det första passagerarplanet från UAE-flygbolaget Etihad landade på flygplatsen Ben Gurion den 19 oktober 2020.

Planets besättning firade evenemanget och samlades utanför sitt plan med israeliska miniatyrflaggor i händerna, men täckte ansikten med COVID19-masker.

I dag, på tisdag, kommer Förenade Arabemiratens höga delegation att vara det första arabiska landet som undertecknar ett dokument som avskaffar viseringskravet mellan länderna.

Dokumentet kommer att undertecknas vid möten på hög nivå i Tel Aviv där premiärminister Benyamin Netanyahu, USA: s ekonomiminister Steven Mnuchin och två höga ministrar från Förenade Arabemiraten deltar - en del av den första delegationen på hög nivå från Gulfbukten till Israel.

När visumkravet har upphävts kan medborgare i båda länderna besöka varandras länder utan att få tidskrävande visum.
Dokumenten träder i kraft när de har godkänts av parlamenten eller liknande organ i båda länderna.

Israel har ett fredsavtal med Egypten, Jordanien, Bahrain och Förenade Arabemiraten, där endast Förenade Arabemiraten är redo att upphäva viseringskravet. Att få visum är dock nödvändigt med Israel, det land som ligger närmast Israel.
www.timesofisrael.com/israel-to-sign-visa-exemption-agreement-with-uae-its-first-with-an-arab-state/,

Läseåret har just börjat,mycket viktig!

https://www.youtube.com/watch?v=Cl4MWmK0YGA&t=1031s

 

Ps 19:8 Herrens undervisning är fullkomlig, den ger nytt liv åt själen. Herrens vittnesbörd är sant, det ger vishet åt enkla människor.

 

 Hes 37"Så säger Herren Gud till dessa ben: Se, jag ska låta ande komma in i er så att ni får liv."

"Nu börjar vädret skifta till en svalare vinterperiod, men fortfarande finns inga tecken på regn.Som alltid vid den här tiden på året, är landet mycket torrt från den långa, varma och torra sommaren. Och även Israels folks ekonomi har torkat mer än vanligt, efter 6 månaders Covid och de 2 nedstängningarna. Många har förlorat sina jobb och många småföretag har tvingats stänga, vilket gör att många tusentals familjer också är under ekonomisk torka. Vi behöver verkligen regn nu!!! Be att trots nationens fortsatta synd och uppror, att YHVH skall visa Sin barmhärtighet ännu en gång och ge oss regn mycket snart. Vi behöver det naturliga regnet för att vattna marken och vegetationen och vi behöver det andliga regnet från Himlen för att vattna Israels folk, varav de flesta fortfarande är mycket Torra Ben(Hes 37).Och jag ber att när du ber om regn för Israel, kommer Herrens regn över dig och din familj, i det område som du behöver det mest - Amen & Amen !"David Silver

 

Tusentals ultra-ortodoxa barn återvänder till sina skolor trots att de inte har fått tillstånd av regeringen. Deras barn bor djupt i kommunerna och städerna som definieras som röda: Bnei Brak, Beitar Illit och några förorter i Jerusalem. 

 

Utvecklingen började med beslutet från en av de mest kända ultraortodoxa rabbinerna, Chaim Kanievesky. Han är herd för ett ultraortodoxt, icke-hassidiskt samhälle och uppmanar dem att öppna skolarbete utan ett regeringsbeslut.

 

Enligt hans beslut kan 50 000 barn fortsätta sina studier.

 

www.jpost.com/israel-news/thousands-of-ultra-orthodox-return-to-school-defying-govt-decision-646105,