TANKAR OCH ORD

Premiärminister Benyamin Netanyahu (Bibi) slog en ny smäll i de israeliska medierna: Sämre än Nordkorea, sade han.

"De gör desperata försök att hjärntvätta folket med målet att störta en mäktig höger premiärminister," avslutade Bibi.

Då protesterna tvättade bort protester över hela landet, visade Bibi att han anklagade sina fingrar mot TV-12 och TV-31 för hur de hade rapporterat protesterna som fortsatte under helgen och jämfört det med Nordkorea.

Bibi skyllade FB på sina TV-12- och TV-13-konton och ignorerade deras våldsamma karaktär, som gråter att skada premiärministern och hans familj.
Flera misstänkta medborgare har arresterats för att ha hotat Bib och hans familj.

”Premiärminister Benyamin Netanyahu 

kommer att fortsätta sitt arbete dygnet runt för att bekämpa koronaviruset och stärka Israels ekonomi. Premiärministern uppmanar alla att gå samman och ignorera medias uppmaningskampanj, säger Bibi-kontoret i ett uttalande."

 

"Ett av de bästa sätten vi kan förbereda oss för de utmaningar som ligger framför oss, är att lära oss att prisa YAH i varje situation. Nu är det perfekt tid att omsätta detta i praktiken. Hallelu YAH" Säger David Silver

Luk 1:16 Många av Israels barn ska han omvända till Herren deras Gud.

 

Denna sabbat studerar vi ett Torah-avsnitt som heter Parashat Va’etchana. Innehållet är mycket rikt. Det talar om många olika ämnen, med fokus på de tio budorden och bön Hör Israel (Shema Yisrael). Detta är en mycket central och grundläggande parasha.

Denna sabbat kallas också Shabbat Nachamu eftersom den följer Tisha B’Av. Sedan läses haftara, veckoprofeten, från Jesaja 40. I detta kapitel låter profeten vårt folk veta att vi har varit tvungna att betala två gånger för våra synder, och att det nu är tid för tröst:

 


Jes 40 :1-2 Trösta, trösta mitt folk!
  • säger er Gud.
  • 2 Tala till Jerusalems hjärta
  • och förkunna för det
  • att dess vedermöda är slut,
  • att dess skuld är försonad,
  • och att det fått dubbelt igen
  • av Herrens hand
  • för alla sina synder.

I kväll börjar 9 Av,som är en sorg dag för Israel. Alla fastar och ber om hjälp och under,för ofta kommer den här dagen med något svårt


Tishabuven, eller den nionde månaden, är en fasta dag för att minnas förstörelsen av de första och andra templen. Grekerna erövrade landet 586 f.Kr. förstörde templet och romarna 70 efter tidens början.


Den judiska författaren Bialik beskriver förstörelsen av templet på följande sätt: ”Tempelberget rökt fortfarande. Högar med aska, högar med slagg, rökiga högar med högar överallt, glödande kol kollapsar in i en hög som glöder som röd veke och hyacint i morgonens tystnad. ” "Änglarna visste vad Gud hade gjort mot dem och de var i chock. De skakade av morgonstjärnorna och täckte ansikten med vingarna, ty de var rädda för att se på sorg över Guds ansikte. Deras låt i morse var ett tyst klagomål i en dämpad liten röst. Med sin röst vände de sig bort och grät, varje ängel ensam, och hela världen grät tyst med dem ”. Rabbin Pinchas från Koritz sa: "När tårar kommer, rensar de vyn".


 Av-månaden valdes som en fasta dag eftersom många olyckor började den dagen och den dagen har haft en konstig förmåga att provocera till olyckor.
"Men det kommer en tid då den dagen firas på glädjesdagen, och de som tidigare har tillbringat den på olycksdagen kommer att delta i firandet av glädjen."


Upp 15:8
Och templet fylldes med rök från Guds härlighet och makt, och ingen kunde gå in i templet förrän de sju änglarnas sju plågor hade nått sitt slut.

Idag fick jag en hälsning från en vän -familj. Hon berättar lite om deras arbete i Tel Aviv

"Hemlösa i Tel Aviv

Ephraim har varit "på dödsgatorna" i Tel Aviv som matar, bad och evangeliserade narkomaner och prostituerade. Tråd magera människor som fortfarande är under kronan och försöker sälja sig själva. Det är tråkigt att se hur långt en persons hopplöshet kan ta. På gatan krymper publiken när döden skördar sin skörd. På de gatorna är det sista hoppet att hålla fast vid Yeshuas hand. Det finns inget kvar när självkänslan berövas eller säljs billigt, och kära har också återkallat. Dessa söks av Herren eftersom Han tittar in i människans hjärta. Gud är nära de trasiga och förlorade alla. Be om att vårt folk ska bli frälst i evigt liv."


Rom 8:18 Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår.

 

 

https://www.dagen.se/debatt/lever-livets-ords-pastorer-som-de-lar-1.303510

Tidningen DAGEN

https://www.youtube.com/watch?v=7raNo0me6pw

  

Upp 3:11 Jag kommer snart. Håll fast vid det du har så att ingen tar din krona.