TANKAR OCH ORD

24 DECEMBER

Om en vecka, den 24 december, finns det olika slags firandet..

Kyrkorna lossas fira Jesu födelse..världen firar alla möjliga tomtar och troll med skinka och sprit och klappar till varandra och barnen..

   Inga herdar ligger ute på marken under vintern i Israel, vilket visar att Messias inte föddes i december. Firandet av Messias födelse 25 december är ett påhitt av kyrkan i Rom över tre hundra år senare. JUL är inget som finns i Bibeln..

Det finns istället just på samma kväll Hannuka, som var mycket viktig högtid också i Jesu tid .


"Chanuka, Ljusfesten, är en åtta dagar lång helg, som börjar den 25:e i den judiska månaden kislev. Datumet åminner oss om judarnas mirakulösa seger, under ledning av Maccabeerna, över det grekiska religionsförtrycket år 3622 (-138). Förutom den stora segern inträffade ett annat mirakel: när Maccabeerna gick in i Templet för att återigen helga det hittade de bara en enda flaska av den olja som användes till menoran. Oljan i denna lilla flaska varade i åtta dagar. För att bevara minnet av detta mirakel, tänder vi en menora i åtta dagar under chanuka."

Eftersom 24 är sabbatdag, vill jag tända både sabbatsljusen och Hanukian, med nio ljus.

  i Ordspråksboken: ”Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd.” (Ords 3:5)

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan