TANKAR OCH ORD

OM NÅGON ÄR TÖRSTIG..

Halva tiden har gått LÖVHYDDÖFESTEN.(tabernakel) Idag är den femte dagen av sju.

JOH.7. talar om Succoths festival som vi för tillfället befinner oss i. Denna sju dagars festival är en av de tre festivalerna där Israel befaller sig att resa upp till Jerusalem. Vi läser i det föregående kapitlet att Jeshua är i Galileen och han har matat 5000 och vandrat på vattnet


Alla festivalerna kretsar runt jordbrukssäsongen. Succoth är början på regnsäsongen en tid när vi ropar ut för välsignelse av regn på landet. Varje dag på festivalen bad man vatten från Siloams pool i Davids stad upp till templet och hälldes på altaret. Detta kallades Nisuch ha-Mayim (upplyst av "Vattnet häller") eller Vattenbiblioteksceremonin. Det var en tid med stor glädje. Åttonde dagens böner för regn lyfts upp.

Joh.7:37-38  
" På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: "Om någon är törstig, kom till mig och drick! 38 Den som tror på mig, som Skriften säger , ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram." 39 Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. Anden hade nämligen inte kommit än, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad.
"

ALLA GUDS HÖGTIDER TALAR OM KOMMANDE MESSIAS,KUNGEN,FRäLSAREN.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
12.02 | 05:31
ENSAM har mottagit 2
27.08 | 11:42
JAMES BOND har mottagit 14
Du gillar den här sidan