TANKAR OCH ORD

Det nya förbundets uppfyllelse

Så nu har vi Shavuot,Pingst...Sju sabbater efter Påsk (Pesach)

För judiska folk är lördagskväll kvällen för nästa fest i den bibliska kalendern, | Shavuot - veckofesten eller pentecost i det nya förbundet. Kyrkan firar pingst denna söndag.

Pingst (Pentecost) är det grekiska ordet för 50 dagar, och vi vet att det var på den dagen som den Helige Ande kom ner till Jerusalem på ett väldigt dramatiskt och mäktigt sätt. Denna dag var samma dag som Moses mottog lagen på Sinais berg, 50 dagar efter att israeliterna hade passerat genom Röda Havet och påbörjat deras 40 åriga ökenvandring till det förlovade landet Israel.

Denna fest talar om givandet av Torah och givandet av den Heliga Ande (Torah i våra hjärtan)

Vi ser tydligt hur Gud har sina Högtider precis rätt tid och på samma sätt...

Vid båda händelserna skrev Gud sin Torah (lag) genom sin Ande. Vid Sinaibergen skrev Gud Torah (lagen) på stentavlor. När Gud hade talat färdigt med Mose på Sinai berg, gav han honom vittnesbördets två tavlor, tavlor av sten, skrivna med Guds finger.” (2 Mos 31:18). Vid pingst skrev Gud samma Torah på de 12 apostlarnas hjärtan. Det var en uppfyllelse av det nya förbundet.

 

 

Det nya förbundets uppfyllelse av Shavuot handlar också om skörd….Vid slutet av sitt evangeliebudskap på Pingstdagen sade Petrus … "Låt er frälsas från detta bortvända släkte." De som då tog emot hans ord döptes, och så ökade antalet lärjungar den dagen med omkring tre tusen.” (Apg 2:40-41)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan