TANKAR OCH ORD

Förbundsarken erövras av filisteerna

Förbundsarken erövras av filisteerna

Idag har vi läst om 1Sam 4 och 5. Jag fick så mycket tankar om texten att måste lätta mig på detta sätt. Det var verkligen nöd för Israel och Förbundsarken var på fiender händer...

 

"3 När folket kom tillbaka till lägret sade de äldste i Israel: ”Varför har Herren i dag slagit oss inför filisteerna? Låt oss hämta Herrens förbundsark från Shilo så att den är här bland oss och räddar oss från våra fienders hand."

När Eli hörde detta,föll han baklänges från stolen och dog 98 gammal.Hans två söner hade dött i kriget och andra son, Pinehas hustru, väntade barn och i detta nöd födde en son.Hon var förtvivlad och ropade: 

”Härligheten är borta från Israel”, eftersom Guds ark var tagen och hennes svärfar och man var döda. 22 Hon sade: ”Härligheten är borta från Israel, för Guds ark är bortrövad.”

Är detta likadant på våra kyrkor?  I Förbundsarken fanns GUDS ORD och BUDEN.

När vaknar Svenska "kristenhet" och börjar ta GUDS ORD på allvar?

Här är hedniska julen tagit över alla människornas tankar...samma sätt i Betlehem,"palestiner."

/ Bethlehem förbereder sig för jul med hopp: Fler bäddar på hotell, fler koppar och en liten del av Betlehem krubba, där Jesus sägs ha sovit, återlämnades av Rom. Det förväntas bli ett populärt nytt turistmål även om det bara är en träbit.

 

Fem nya hotell bildar hantering och de befintliga utvidgas. Staden har till och med förlängt öppettiderna för "Födelsekyrkan", som kristna runt om i världen älskar, byggd på platsen för Jesu födelseort.

 

Tillsammans med att installera juldekorationer på Manger Square är invånarna i staden, och trots tre års relativt välstånd, nervösa och rädda för att eskalera våld i området, vilket kan skada antalet turister som kommer till staden, en viktig inkomstkälla för staden.

 

1,5 miljoner turister besökte Bethlehem förra året, och stadens kontroversiella borgmästare, Anton Salman, tror att det kommer att övergå i år./

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan