TANKAR OCH ORD

Vi går mot svåra tider/stå för Israel!

 
1Mos 12:1 Herren sade till Abram: ”Gå ut från ditt land och din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag ska visa dig. 2 Där ska jag göra dig till ett stort folk. Jag ska välsigna dig och göra ditt namn stort, och du ska bli en välsignelse. 3 Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig ska jordens alla släkten bli välsignade.”

 

 Utrikesministrarna i 28 EU-medlemsstater sammanträder i Bryssel den 20 januari 2020 för att modifiera sin politik för Israel och PA / PLO, rapporterar Associated Press på måndag.

 

"Om vi ​​ska främja tvåstatsprincipen måste vi hjälpa och uppmuntra båda sidor att inleda seriösa och trovärdiga förhandlingar som inte pågår nu," sade Josep Borrell, EU: s nya utrikesdirektör för utrikesfrågor, efter att ha pratat med journalister efter samtal med utrikesministrarna.

 

Borrell lovade att utrikesministrarna skulle ha en djupgående diskussion om situationen i Mellanöstern när de träffades den 20 januari 2020.

 

Den israeliska TV-kanalen 13 rapporterar att Luxenburgs utrikesminister Jean Asselborn har uppmanat "alla EU: s medlemsstater att erkänna den palestinska staten", som svar på USA: s utrikesminister Mike Pompeos nyligen tillkännagivande att "USA inte anser att israeliska byggda judiska samhällen är olagliga i Judea och Samaria".

 

EU: s ståndpunkt är att "alla fredsavtal bör baseras på principen om två stater". EU fördömer "allt byggnadsarbete som utförs av Israel i Judea och Samaria som olagligt enligt internationell lag".

 

(I stället fördömer EU inte byggandet av PA / PLO-araber i Judea och Samaria, utan tvärtom uppmuntrar och stöder det ekonomiskt. Är detta en EU-princip?)

 

I ett brev till Borrel klagade Asselborn att "principen om två stater bryts ned dag för dag, och därför är det dags att överväga erkännande av den palestinska staten."

 

Asselborn förklarade att "EU: s erkännande av den palestinska staten inte är avsedd att vara en tjänst eller en öppen kontroll, utan att erkänna det palestinska folks rätt till sin egen stat och inte på något sätt mot Israel."

 

PA / PLO-tjänstemän har utövat påtryckningar på staterna att erkänna den palestinska staten och har överträtt alla ansträngningar för bilaterala förhandlingar.

 

Vissa europeiska stater "har gjort det, men har endast haft symbolisk betydelse utan diplomatiskt värde."

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan