TANKAR OCH ORD

Tu bishvat, 15. Sh'vat 5780

Tu bishvat betyder den femtonde dagen i månaden Shvat, och sedan firas naturens storhet och särskilt träden. Dagen kallas också Rosh hashana leilanot, eller nytt år med träd. Firandet äger vanligtvis rum mellan januari och februari, när träden i Israel börjar spira när våren kommer.

I Israel är det vanligt att plantera träd i skogen. På andra håll i världen, som i Sverige, är vintern på sitt kallaste och skolbarn planterar gröna växter i krukor. För att fira dagen äter vi israelisk frukt, antingen torkad eller färsk. Träd spelar en viktig roll i judendomen; Toran jämförs ofta med livets träd (Ets chajim).

Ikväll börjar Tu bishvat, trädens fest.

"Kristna" har ändrat biblisk kalender och kan inte följa bibliska helger och Herrens Högtider.

Tyvärr har katolismen fört oss helt bort från Israels Guds Lagar! De flesta predikanter vet inte tidens tecken för Messas ankomst till Israel...OMVÄNDELSE behövs från alla avgudar och synd!


Matt 24:3
När Jesus sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom, kom de fram till honom och frågade: "Säg oss: När ska det ske? Och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?"

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan