TANKAR OCH ORD

Purim, 14. Adar 5780

Ikväll börjar Purim,som kommer efter Esters fasta.Läs hela ESTERS BOK.

 

Purim är baserat på berättelsen i Esters bok, där judarna räddades från förföljelse i det persiska kungariket. Det läses i purim dyrkan, under vilken du kan älska och brumma varje gång berättelsen om premiärminister Haman uttalas. Haman ville utrota judarna och rumlet täcker namnet. 

 

Ordet Purim hänvisar själv till lotteriet, som är resultatet av ett lotteri som skulle ha beslutat att judarna förstördes, om det inte hade varit för kungen Ahasveros make (även känd som Kserkses), den judiska drottningen Esther. Det är en glädjande fest och barn (och barnsliga) klä sig i snygg klänning.

 

Esters fasta vid Purim slutar på natten när Purim börjar. I Jerusalem tar Purim tre dagar. Adar månad firas som en månad av glädje med fasta och barn firande. Det handlar om drottning Esters fasta i de persiska domstolarna mot den onda Haman, som försökte förstöra hela det judiska folket. Judar över hela världen deltar i detta firande genom att fasta, be och bekänna sina synder och lovade att korrigera deras liv. Men firandet är inte bara en barnlekar.

   

Kommer vi att slåss mot den goda kampen som Paulus talar om i 1 Timoteus 1: 18-20? Kommer vår tro att förbli stark genom fasta, bön, dyrka och ägna vårt liv åt honom? Kommer vi att kunna komma in i hans närvaro med ett ödmjukt hjärta som ber om hans barmhärtighet för sitt folk?

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan