TANKAR OCH ORD

Purim, 14. Adar 5780

Ikväll börjar Purim,som kommer efter Esters fasta.Läs hela ESTERS BOK.

 

Purim är baserat på berättelsen i Esters bok, där judarna räddades från förföljelse i det persiska kungariket. Det läses i purim dyrkan, under vilken du kan älska och brumma varje gång berättelsen om premiärminister Haman uttalas. Haman ville utrota judarna och rumlet täcker namnet. 

 

Ordet Purim hänvisar själv till lotteriet, som är resultatet av ett lotteri som skulle ha beslutat att judarna förstördes, om det inte hade varit för kungen Ahasveros make (även känd som Kserkses), den judiska drottningen Esther. Det är en glädjande fest och barn (och barnsliga) klä sig i snygg klänning.

 

Esters fasta vid Purim slutar på natten när Purim börjar. I Jerusalem tar Purim tre dagar. Adar månad firas som en månad av glädje med fasta och barn firande. Det handlar om drottning Esters fasta i de persiska domstolarna mot den onda Haman, som försökte förstöra hela det judiska folket. Judar över hela världen deltar i detta firande genom att fasta, be och bekänna sina synder och lovade att korrigera deras liv. Men firandet är inte bara en barnlekar.

   

Kommer vi att slåss mot den goda kampen som Paulus talar om i 1 Timoteus 1: 18-20? Kommer vår tro att förbli stark genom fasta, bön, dyrka och ägna vårt liv åt honom? Kommer vi att kunna komma in i hans närvaro med ett ödmjukt hjärta som ber om hans barmhärtighet för sitt folk?

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan