TANKAR OCH ORD

Var därför beredda också ni


Söndag 29.03.2020
 Israelisk politik har vant sig vid plötsliga och möjliga vändningar, som ofta kan betraktas som mirakulösa, utan förståelse. "I Israel kan du inte tänka förnuftigt om du inte tror på mirakel," sade Ben Gurion.

Det kan vara för tidigt att avgöra vad som hände på onsdag eftermiddag, men vad som hände då som en blixt av ljus från den klara himlen har förvirrat politiska observatörer, för att inte tala om den vanliga medborgaren.

SiniWhite-ordföranden Benny Gantz meddelade på onsdag att han hade inlett samtal med Likud-ledda högerblåsande premiärminister Benyam Netanyahu om en kontakt- eller akutstyrelse utan att först ha konsulterat sitt partis lag, vilket fullständigt förvirrade "Cockpit" (fighter control center).

På torsdag fortsatte Gantz sina pinsamma beslut som tillkännagav sin kandidatur till presidentvalet i Knesset; Amir Peretz (Labour) valdes som tillfällig vaktmästare.

Gantz beslut om ordförande för Knesset påverkades av det faktum att den Sini-vita kandidaten Meir Cohen är en nära vän till Yair Lapid, som båda motsätter sig den anda och blodförening som den Netanyahu-ledda förbindningsregeringen. Därför måste Cohen elimineras.

-------

Matt24:42 Var därför vakna, för ni vet inte vilken dag er Herre kommer. 43 Men det förstår ni att om husägaren visste när på natten✱ tjuven kom, då hade han hållit sig vaken och inte låtit någon bryta sig in i hans hus. 44 Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
12.02 | 05:31
ENSAM har mottagit 2
27.08 | 11:42
JAMES BOND har mottagit 14
Du gillar den här sidan