TANKAR OCH ORD

Israels självständighetsdagen

Yom HaZikaron

Israels självständighetsdag (enligt judisk kronologi) föregås av dagen för påminnelse om de fallna. Ben Gurion undertecknade självständighetsförklaringen enligt den judiska kalendern på fredag, Iyars femte dag, 1948; enligt den västra kalendern den 15 maj 1948.

Eftersom dagen för påminnelse om de fallna inte kan firas på sabbaten, som enligt israelisk lag är en dag av glädje i naturen, hålls dagen för påminnelse om de fallna dagen efter det året, och därmed fortsatte självständighetsdagen.

Rabbin Beryl Wein i Jerusalem säger: ”2500 år sedan varnade profeten Hezekiel det judiska folket att inte föreställa sig att de var som något annat folk. Israels självständighetsdag är inte som Bastilledagen i Frankrike, Kanada dagen eller den fjärde juni. Om Israels självständighetsdag ges samma status som självständighetsdagarna i andra länder, kommer den att förlora sin andliga och emotionella betydelse. ”

 

1 Mos 32:29 Han sade: ”Du ska inte längre heta Jakob utan Israel, för du har kämpat med Gud och med människor och segrat.”

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan