TANKAR OCH ORD

Psalm 83

 

tisdag 19.05.2020
 Varför inser inte världsledare att när de attackerar Israel kämpar de mot en vind som plötsligt kan förvandlas till ett våldsamt väder?

Varför har Europas folk samarbetat med ICC i Haag för att avskaffa en judisk stats rätt att existera?
Förstår de inte att ”Herren har satt sin kung på Sion, det heliga berget,” som Ps2: 6 säger.

Men "nationernas ledare kommer att resa sig upp, prinserna kommer att förhandla tillsammans mot Herren och hans salvade: Låt oss bryta deras kedjor, låt oss kasta av deras rep."

Men ”Den som bor i himlen skrattar, Herren spottar dem. Han kommer att tala till dem i sin ilska och skrämma dem i sin rädsla ”(Ps. 2: 1-6).

Han har hört klagomålet från sitt folk: ”Gud, var inte så tyst, var inte tyst, var inte min Gud så tyst, ty se, dina fiender bråker, dina fiender lyfter huvudet. De har förrädiska projekt mot ditt folk och de kommer att råda mot dem som litar på dig ”. (Dolda, dina skyddare)


 
”De ska säga: Kom, låt oss avskärma dem från att vara en nation, så att Israels namn inte längre kommer att komma ihåg. Ty de har konsulterat varandra, de har ingått ett förbund mot dig. ” (Ps83: 1 - 6)

Psalm 83 visar de nationer som är förbundna med varandra: ”Edom, Ismael, Moab och Hagariterna, Gebal. Ammon och Amalek, filisterna och Tyros invånare, Assyrien har också gått med dem; de är armen hos Lots barn ”.

Dessa länder är alla Israels omedelbara grannar, och bland dem är Jordanien, som England spaltade från sitt mandat att upprätta den engelska skyddande staten för palestinierna i Transjordanien. Ledarna för dessa nationer säger: "Låt oss överväga Guds bostäder".
Denna allians slutade dåligt, alla förstördes.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan