TANKAR OCH ORD

Vingårdar på Samariens berg

 

TORSDAG 21.05.2020
01. PA / PLO: s ordförande gjorde det igen utan mandat.

På tisdagen hotade han att veta hur många gånger han skulle skrota Oslo och andra avtal med USA och Israel och ser sig inte längre binda av dem.

En hög PA-källa sa till media att PA arbetar med en tidsplan för hur säkerhetssamarbetet mellan Israel och PA / PLO kommer att genomföras.

PA / PLO-ledningen ansåg att Netanyahu hade meddelat att han hade beslutat att fortsätta genomföra planen för att ansluta de judiska samhällena i Judea och Samaria och Jordan Valley till Israel.

"Århundradefördraget", som utarbetats av president Trumps fredslag, gör att delar av Judea och Samaria kan bifogas Israel om det äger rum inom ramen för Trumpfördraget.

Abbas klargjorde sitt uttalande senare och konstaterade att avsikten var att avbryta alla diskussioner och förhandlingar med israeliska tjänstemän, men skjutit upp genomförandet efter ett möte mellan Netanyahu och Abbas på torsdag.

PA-tjänstemän sade att säkerhetssamarbetet kommer att fortsätta för närvarande, men en tidsplan som upprättats av PA för att avsluta den kommer att diskuteras vid ett möte mellan Bib och Abbas på torsdag, det vill säga idag.

De klargjorde sin ståndpunkt och konstaterade att PA / PLO: s säkerhetsfullmän kommer att fortsätta sina åtgärder mot Hamas, som försöker dra fördel av den osäkra situationen för att besegra araberna i Judea och Samaria till stöd för Hamas.

PA / PLO tillkännagav också slutet på säkerhetssamarbetet 2017 efter demonstrationerna på Tempelberget och stärkte sina positioner mot Hamas och PIJ.

Om PA / PLO uppfyller sitt hot, kommer den dagliga säkerheten, hälsan, välfärden, ekonomiska frågor och andra araberna i Judea och Samaria att falla helt på Israels axlar.

 

Jer 31:5 Än en gång ska du plantera vingårdar på Samariens berg, och de som planterar ska själva njuta av frukten.


 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan