TANKAR OCH ORD

Rut och Boas

 Den judiska staden Ephrath ligger nära Betlehem, vars senaste historia döljer smärtsamma minnen från tiden för det israeliska självständighetskriget.

Stadens judiska borgmästare, Oded Revivi, gav en intervju till Israel365 Rabbit Tuly Weiz på tisdag och delade sina åsikter om det heta ämnet i Israel om annekteringen av Jordan Valley och de judiska samhällena i Judea och Samaria till Israel, de demografiska, ekonomiska och andliga implikationerna.

Borgmästare Revivi håller inte med de ledare för judiska samhällen som är kritiska och till och med skeptiska till Trumps "århundradskontrakt", där han säger att Israel bör vara tacksam för att ha en äkta vän i Vita huset och acceptera det som erbjuds det när situationen är gynnsam.

Revivi hänvisar till Abrams hustru Rachel, som dog och föder Benyamin.
Förutom den sorgliga berättelsen påminner han om en lycklig berättelse där Elimelek, juden, med sin fru Naomi och hans två söner, måste fly till hungersnöd i Moabs land, där Elimelech dog och sönerna gifte sig med Moab-kvinnor, vilket var förbjudet för judarna.

Men pojkarna dog också, vilket lämnade Naomi ensam med sina två minis. Naomi ville återvända till sitt hem i Ephrata, där hon hade en tomt som arv. Ruth klamrade sig fast vid Naomis hem, vägrade att ge henne upp och följde henne till Ephrath.

Revivi hänvisar till ”löften i slutet av Ruth-boken till Ruth, som kommer att blomstra i Ephrath, där vi är nu - och vi tror i denna kärlekshistoria att kung David kommer att födas och Messias kommer att födas”. (Enligt judarna är Messias David född först, följt av Messias Joseph)

Revivi vill återställa Ruutis historia till modern tid. "Ingen barriär har byggts mellan Ephrata och Bethlehem, och vi borde ta tillfället i någon fredsplan, även om vi inte gillar dess ramverk."

"Som en religiös judisk som ber för fred tre gånger om dagen, måste vi ge det en chans." På frågan om Trumps fredsplan är ett steg mot att komma till Messias svarar Revivi: "Snälla gud"./

Vi lever verkligen spännande tider...Herrens ankomst närmar sig.

Lyssna på våran böneledare,som tar upp just berättelsen om Rut och Boas.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gCLyfNNQwjk&t=44s

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan