TANKAR OCH ORD

Josua besegrade Amalek och hans folk med svärd.

 Premiärminister Benyamin Netanyahu anklagas vid domstolen i fyra frågor där han, på grundval av material som samlats in av polisen, agerade olagligt, enligt definitionen av kanslerna för rättvisa, genom att göra formella anklagelser mot honom.

 

. Frågan om Israels premiärminister är inte riktigt densamma som frågan om chefen för något land, eftersom - som Bibeln bevisar - Israel och dess judiska folk kommer att spela en viktig roll i världshändelser och att lösa sina problem i framtiden.

 

Israel är en ung stat, och sammansättningen av dess befolkning utvecklas och förändras ständigt när nya judiska grupper återvänder till sitt gamla hemland.

Det blir allt tydligare att judar inte bara kommer att återvända till Israel, utan nödvändigtvis måste klargöra deras ståndpunkt om Israels Guds roll både i upprättandet av Israels stat och i deras personliga förhållande till Honom.

 

Israel avser att vara ett "ljus för hela världen", som det knappast kan skryta med i sitt nuvarande tillstånd, även om det finns indikationer på det. De ben som återvänder från tillräckligt folks vildmark har fått kött och hud, men det finns ingen ande i dem ännu. Först när det händer kommer Israel tillbaka till Guds prästadöme.

 


2 Mos 17:8-13 Sedan kom Amalek✱ och stred mot Israel i Refidim. 9 Då sade Mose till Josua: ”Välj ut manskap åt oss och dra ut i strid mot Amalek. I morgon ska jag ställa mig överst på höjden med Guds stav i handen.”

 

10 Josua gjorde som Mose hade sagt till honom och stred mot Amalek, medan Mose, Aron och Hur steg upp överst på höjden. 11 Och så länge Mose höll upp sin hand hade Israel övertaget, men när han lät handen sjunka fick Amalek övertaget. 12 När Moses händer blev tunga tog de därför en sten och lade under honom, och han satte sig på den. Sedan stödde Aron och Hur hans händer, en på var sida. Så hölls hans händer stadiga tills solen gick ner. 13 Och Josua besegrade Amalek och hans folk med svärd.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan