TANKAR OCH ORD

Balak och Bileam
 

 
 
Denna sabbat kunde vi att läsa och studera en Torah-läsning som heter Parashat Balak. Balak såg framstegen för Israels folk. Han fann att Israels folk tyckte om Guds välsignelse och därför fruktade han dem mycket. Balak förstod att israeliternas välsignelse kom från ovan; det var en andlig välsignelse som gav dem oändlig styrka.

Därför förlitade Balak sig på Bileams tjänster för att förbanna Israels folk, för att förorsaka dem andligt skada och därmed också förhindra deras militära seger och framsteg.

Israels folks skamliga välsignelse i Balak

I det här avsnittet stöter vi på en åsna som pratade med Bileam. Händde det verkligen eller var det en dröm? Sanningen är att åsnans berättelse kan läsas på två sätt: både som ett sant berättelse och som Guds svar på Bileam i en dröm (eller vision).Jag sjäv tror på Ordet som det är skrivet,alltså detta är inget omöjligt vår Gud!

Hur som helst gick Bileam till Balak för att förbanna Israel, men Gud tillät honom inte att göra det. Istället välsignade han äntligen Israel flera gånger, varav den mest berömda är välsignelsen vi ber till i dag i varje synagoge runt om i världen, inklusive vår egen kyrka:

"Hur vackra är dina tabeller, o Jakob, och dina tabeller, Israel!" - 4 Mos 24: 5

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan