TANKAR OCH ORD

De tio buden riktar oss


Vad ser jag i berättelsen om De tio budorden 1

Mos 20: 1-17? Gud tog Israels nation ut ur Egypten och befriade dem från träldom.

 

Under hela historien har mänskligheten utsatts för självbetjäningsledare, falska lärare och regeringar många i syfte att manipulera och kontrollera samhället till deras egen fördel. De tio buden riktar oss på ett sätt som kanske inte är naturligt för mänskligheten men det är det sätt på vilket vi får den ram som behövs för att leva som rätt. Emellertid är denna ram i form av lagar etc. skrivna på sten. Jeshua är den som förseglar de tio budorden i vårt hjärta som ger oss förmågan att älska och ta hand om varandra; våra familjer, våra grannar och till och med våra fiender.

1Joh 1:5-10 
"Detta är det budskap som vi har hört från honom och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. 6 Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. 7 Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 10 Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare och hans ord finns inte i oss."

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan