TANKAR OCH ORD

Tishabuven, eller den nionde månaden

I kväll börjar 9 Av,som är en sorg dag för Israel. Alla fastar och ber om hjälp och under,för ofta kommer den här dagen med något svårt


Tishabuven, eller den nionde månaden, är en fasta dag för att minnas förstörelsen av de första och andra templen. Grekerna erövrade landet 586 f.Kr. förstörde templet och romarna 70 efter tidens början.


Den judiska författaren Bialik beskriver förstörelsen av templet på följande sätt: ”Tempelberget rökt fortfarande. Högar med aska, högar med slagg, rökiga högar med högar överallt, glödande kol kollapsar in i en hög som glöder som röd veke och hyacint i morgonens tystnad. ” "Änglarna visste vad Gud hade gjort mot dem och de var i chock. De skakade av morgonstjärnorna och täckte ansikten med vingarna, ty de var rädda för att se på sorg över Guds ansikte. Deras låt i morse var ett tyst klagomål i en dämpad liten röst. Med sin röst vände de sig bort och grät, varje ängel ensam, och hela världen grät tyst med dem ”. Rabbin Pinchas från Koritz sa: "När tårar kommer, rensar de vyn".


 Av-månaden valdes som en fasta dag eftersom många olyckor började den dagen och den dagen har haft en konstig förmåga att provocera till olyckor.
"Men det kommer en tid då den dagen firas på glädjesdagen, och de som tidigare har tillbringat den på olycksdagen kommer att delta i firandet av glädjen."


Upp 15:8
Och templet fylldes med rök från Guds härlighet och makt, och ingen kunde gå in i templet förrän de sju änglarnas sju plågor hade nått sitt slut.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan