TANKAR OCH ORD

Hjälp mig förstå var jag har gått vilse

 

 Israel var ett av de första länderna som erbjöd medicinsk hjälp till Libanon, vilket bara är naturligt - trots allt är Israel dess närmaste granne och har tidigare visat att det är den mest kapabla och erfarna med att hjälpa de i nöd.

 

Att hjälpa de svårt sårade är tidskritisk, och att vänta på att få reda på den politiska bakgrunden är till någon hjälp i denna fråga.

 

Beirut-ledningen bedömer emellertid de politiska implikationerna - trots allt är länderna fortfarande i krig med varandra - och vill hellre låta de sårade blöda i Beiruts avlopp än välkomna israelisk-skickade helikoptrar.
"Eftersom de lär sig att älska sina egna mer än de hatar oss?"

 

Det första judiskt-romerska kriget, ibland kallat den stora upproret, ägde rum mellan 66 - 73 e.Kr. Enligt historien fanns det två huvudskäl till upproret. Det ena berodde på de romerska ledarnas grymhet och korruption mot judarna i Israel.

 

När jag tittar på Israel idag ser jag samma kaos i lägret. Olika grupper med olika dagordningar; ledarskap som inte agerar tillsammans eller arbetar mot samma mål som borde vara till förmån för folket, nationen. Min erfarenhet är att när dåliga tider kommer, vi israeler är förenade, vi samlas. Samma kamp som vi hade då vi har idag. Intressant nog innan Titus fanns oenighet i det israeliska lägret. Först när de upptäckte Titus vid porten förenades de. Tyvärr; COVID19 är vid grindarna och vi har ännu inte lyckats träffas.

 

Vi måste söka Guds riktning i denna tid av kaos även i hur vi ska be. Må Gud hjälpa oss alla.

 


Job 6:24
Undervisa mig så tiger jag, hjälp mig förstå var jag gått vilse.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan