TANKAR OCH ORD

Undervisning är ett ljus

 Det är inte inom räckhåll för alla att kontrollera hela Talmud under hela sitt liv, men Avraham Moshe Yavrov gjorde det vid 23 års ålder och har skrivit böcker om Talmud och Halacha. Han förlorade sin far vid 13 års ålder.

Det är därför han kallas en jätte bland Torah-studenter.
Men efter att ha gått med i de lösa bitarna tillsammans med sin brud Devora, dotter till en gudfruktig familj, hade hennes mor, en änka med sina tio barn, svårt att samla in pengar för bröllopet.

Både Devorah och Avraham är funktionshindrade och kan inte försörja sig på att arbeta. De tillbringade ett enkelt liv i Bnei Brak och började sitt liv tillsammans under en tung skuldbörda.

Bröllopsceremonin var på väg att avbrytas, men i sista minuten öppnade en framställning skriven av rabbin Scheiner för en stor mizva för att hjälpa den föräldralösa Torah-studenten hjärtan och "med HaShem" kunde mamman organisera bröllopet.
Bidrag är skattefria och avdragsgilla i Israel utan övre / undre gräns.

 


Ord 6:23
Budet är en lykta och undervisningen ett ljus, förmanande tillrättavisning är en väg till livet

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan