TANKAR OCH ORD

när vi håller fast vid hans bud.

Idag på morgonen när vi läser 1 Mos,Josua,Ps ,Matteus och 1 Joh...När jag kom med min läsning till Johannes,blev jag mycket oroad för våra "kristna"vänner..?


3 Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. 4 Den som säger: "Jag känner honom" och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 5 Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. 6 Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde."

 

Nu förstår jag att DET NÄRMAR SIG...Fienden kommer med fina ord och tankar,det är reformationsår,vi ber att Herren ger oss ännu en gång väckelse som sprider sig hela Norden och hela världen innan slutet kommer och Herren tar över!

Den nuvarande psalmboken anses daterad och Svenska Kyrkan har börjat arbetet med att ta fram en ny. Nya psalmer ska in och gamla lär försvinna.

– Vi ser framför oss att vem som helst ska kunna skicka in sin egen psalm, säger Henrik Tobin, kyrkomusiker som leder förstudien till den nya psalmboken.

 

Många har önskemål och åsikter om den nya psalmboken. Den kristna hbtq-föreningen Ekho vill se ett mer inkluderande språk i de nya psalmerna.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan