TANKAR OCH ORD

Denna veckas Torah-kapitel passar

Denna veckas Torah-kapitel passar mycket väl till den situation som råder just nu i världen och i Israel - plågorna och hur Gud slår både folket i Egypten och landet. Torakapitlet är 2 Mosebok 6: 2-9: 35, Vaera. Av profeterna är Haftara Hes. 28: 25-29: 21. I Nya testamentet står Rom. 9: 14-23.

Jag tror att den pandemi som världen upplever också är en demonstration av Guds kraft. Det är tänkt att påminna oss, judar och kristna och hela världen, om att vi har övergivit Herren och valt moderna avgudar för att ersätta Herrens Gud i universum! Kanske är det dags för mänskligheten, särskilt judar och kristna, att vakna och känna lukten av kaffe och inse att vi har gått för långt och djupt in i världen och distanserat oss från Israels allsmäktige Gud, vår Skapare och Frälsare.

 

Skulle det bästa vaccinet mot detta koronavirus vara att ta emot och sätta på oss huvudets livskrona som Gud har reserverat för oss alla genom sin Son Jeshua, vår Frälsare. Detta kan vara det mest effektiva och snabbaste botemedlet mot denna pest.

 

Jag fruktar att världens ledare redan har härdat sina hjärtan för hårt och att det enda de nu kan förstå är att deras världssystem, börser, företag, pengar och makt förstörs. Som på Hoseas och Amos tid - då ledare brukade be till Gud från templet (synagogen) efter att ha kommit för att sälja de fattiga ett par skor.

2Mos 9: 14 Annars ska jag den här gången sända alla mina plågor över dig själv, dina tjänare och ditt folk, så att du förstår att ingen är som jag på hela jorden.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan