TANKAR OCH ORD

Corona har fått bibliska ...

Veckans Torah-avsnitt är det bästa av Bo, 2 Mosebok 10: 1-13: 16. Det är det sista kapitlet som berättar om Israels avgång från Egypten (utvandring) efter mer än 200 års slaveri. Profeternas period läser  på sabbaten Jer 46: 13-46: 28. I Nya testamentet står Lukas 22: 7-30. Upp16:1-21

 

Världen har varit i greppet för denna plåga i nästan ett helt år. Denna pest är hemsk och grym och aktuell statistik visar att pesten som kallas ”Korona” har fått bibliska proportioner.

 

Gud, som skapade världen, skakar nu ordentligt och kallar att vakna, som en varning för oss att vi skulle veta att han fortfarande regerar och att han inte är nöjd med mänskligheten.

 

Budskapet handlar om ånger - hela den kristna världen måste flytta blicken från kyrkans tillväxt och strävan efter framgång och återigen fokusera på den sanna kyrkan och dess kallelse och trohet mot Gud och Hans Ord!

Men nej! Det så kallade andliga ledarskapet föreställer sig fortfarande att rikedom och rika församlingar fulla av människor är målet och representerar vinst!

2 Mos 10:1 Herren sade till Mose: ”Gå till farao, för jag har förhärdat hans och hans tjänares hjärtan för att göra dessa tecken mitt ibland dem, 2 så att du ska kunna berätta för dina barn och barnbarn vilka stora gärningar jag har utfört bland egyptierna och vilka tecken jag har gjort bland dem. Och ni ska inse att jag är Herren.”

På hebreiska sägs det bokstavligen "Gå till farao." Vad betyder det, gå till farao?

 

Gud säger till Mose, både som ett bud och som vägledning, att han inte får vara nöjd med att bara gå till Farao och prata med honom. Gud säger till Mose: Du måste bryta dig in i Faraos hjärta, för jag är bekräftad i hans hjärta. Ty jag har härdat hans hjärta och hans tjänare.

Faktum är att Gud säger till Mose att han måste komma in i Faraos hjärta och tala till honom på ett sätt som Farao kunde förstå.

 

För mig lär den här texten att Herren förstår det mänskliga hjärtat och att utan faraens effekter skulle Farao och hans folk inte förstå.

 

Vi kan bara förstå Herren när våra sinnen och hjärtan arbetar tillsammans och tar emot det som Gud vill säga till oss, först genom ordet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan