TANKAR OCH ORD

Moses och Lammets sång ...

Tora-perioden på denna sabbat är Beshalach ("när du skickade dem bort") 2 Mosebok 13: 17-17: 16. Profeterna läste Dom 4: 4-5: 31 (berättelsen om Debora och hans sång) och Nya testamentet Matt. 14: 22-33. Upp 19 2-21. Förra veckan läste vi en rapport om frisläppandet av israeliska barn. De åtföljdes av en blandad grupp människor från olika nationer. De hade sett vad Israel gjorde den natten när dödsängeln passerade genom Egypten, och de gjorde som Israel. De såg på israeliternas hem och såg fårens blod smet ut på dörröppningarna. De såg hur israeliterna packade upp sina varor, och de packade också upp sina ägodelar. De såg och såg att Israels barn i skymningen gick ut för att marschera och gick med i leden.

Detta sabbatskapitel börjar när Israels barn lämnar Egypten under ledning av Mose och Aron och börjar sin långa resa till Kanaans land. För de flesta av israeliterna som lämnade Egypten med sina familjer och ägodelar, var landet Kanan, det land som Gud gav sina förfäder Abraham, Isak och Jakob och deras säd för alltid, ett okänt land. De föddes alla i Egypten, de flesta direkt till slaveri, och de visste ingenting annat än slaveri, där de arbetade med tvångsarbeteoch byggde de dödas städer för farao och den egyptiska adeln.

Deboras sång sjunger vi tillsammans alla de heliga...

Jag tror att alla helgon kommer att sjunga sången till Moses och Lammets sång vid det majestätiska tillfälle som beskrivs i Uppenbarelseboken: ”Jag såg som ett glas hav blandat med eld; De hade Guds harpa, och de sjöng sången av Mose, Guds tjänare och Lammets sång, och sade: ”Stora och underbara är dina gärningar, Herre, Gud allsmäktig! De rättfärdiga och sanningsenliga är din väg, o nationernas konung. Vem skulle inte frukta, Herre, och förhärliga ditt namn, ty du ensam är helig? Alla nationer ska komma och tillbedja inför dig, ty dina rättfärdiga domar uppenbaras ”(15: 2-4).

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan