TANKAR OCH ORD

Mitt rike är inte av den här världen

I 2 Samuelsboken 1: 17-27 läser vi om Davids reaktion på Sauls och Jonathans död. David drabades av ett stort slag när både hans kung och hans älskade vän Jonathan förlorade. Han förblev trogen mot deras ställning och respekten som bör ges till dem i den positionen.Även om David föll många gånger stod han upp och bad Gud om förlåtelse och gick fram därifrån. Han är ett bra exempel på en man som väntade på uppfyllandet av Guds kallelse i sitt liv när han lika gärna kunde ha valt att rusa framåt.

Israel har nu svårt och svårade blir det. Gamla vänner sviker...men Israels Gud sviker alrig!

Joh 18:36,37 Jesus svarade: "Mitt rike är inte av den här världen. Hade mitt rike varit av den här världen, skulle mina tjänare ha kämpat för att jag inte skulle utlämnas åt judarna. Men nu är mitt rike inte av den här världen." 37 Pilatus sade: "Du är alltså kung?" Jesus svarade: "Du själv säger att jag är kung. Därför är jag född och därför har jag kommit till världen, för att vittna om sanningen. Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst."

 

När vi möter de många frågor och strider som ligger framför oss; vi måste fråga oss själva, vad är vårt hjärtas motiv? Jag tror att Gud letar efter ett ödmjukt och ångerfullt hjärta, ett som vittnar om sanningen. Jag tror att Gud väntar på oss att vänta på honom; för hans vägledning för hur man ska stå och slåss striden i ande och sanning.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan