TANKAR OCH ORD

Utplåna minnet av Amalek...

Torah-kapitlet är 2 Mosebok 25: 1 - 27:19. Profeterna läser 1 Sam 5: 2-34, och från Nya testamentet Hebr. 9: 1-10. Det speciella kapitlet på denna sabbats minne är 5 Mosebok 25: 17-19.

Amalek gav aldrig upp sin ilska eller önskan att förstöra det judiska folket, och även i Bibeln möter vi många hundra år senare kungen av Amalek, Agog, vars liv sparades av kung Saul. Sedan kom profeten Samuel och slog Agog på obestämd tid. Kung Saul förlorade sin krona och kungadömet och Herrens nåd eftersom han hade skonat den amalekitiska anden och inte hade hållit Guds bud.

Sabbaten före Purims högtid kallas ”minnessabbat” 

Purim

Det är sant. När du är en Ester behöver du en Mordecai och vice versa. Vi behöver människor att leda och vägleda oss, precis som vi behöver vägleda och vägleda andra. Det är Guds sätt att infoga sig själv i den mänskliga berättelsen på ett mäktigt sätt. Det är vad vi firar den här månaden under Purim-festen. 

5Mos25;17-19 "Kom ihåg vad Amalek gjorde mot dig på vägen, när ni drog ut ur Egypten. 18 Utan att frukta Gud gick han emot dig på vägen och slog din eftertrupp, alla de svaga som hade blivit efter, medan du var trött och utmattad.19 När därför Herren din Gud har låtit dig få ro för alla dina fiender runt omkring i det land som Herren din Gud ger dig till besittning som arvedel, då ska du utplåna minnet av Amalek under himlen. Glöm inte detta!"

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan