TANKAR OCH ORD

Shabbat-Purim

Den här helgen i Jerusalem är Esters högtid - Purim! Sabbatskapitlet från Torahn är Tetzaveh (du måste befalla), 2 Mos 27: 30-30: 10. Profeterna läses i Hesekiel 43: 10-27, Nya testamentet i Hebreerbrevet 13: 10-17.

Det är sant att Guds namn inte nämns alls i Esters bok, men när vi läser boken ser vi hur Guds hand rör sig i historien, inte bara i judarnas Mordokajs och drottning Esters liv utan också i livet för varje person som nämns i boken, både judar och perser. I Esterboken är Gud den oföränderliga växlaren av allt. Som en schackmästare flyttar Gud drottningen och kungen och kungens vakter, och naturligtvis Haman, som var en ättling till Agag, Agag, kungen av amalekiterna, som kung Saul sparade och för vilken profeten Samuel sedan utförde sista frisyren. Haman var en ättling till Agag och kallas därför Agag.

 

"29 Drottning Ester, Abihajils dotter, och juden Mordokaj utfärdade sedan en skrivelse för att med all kraft stadfästa detta andra brev om purim. 30 Mordokaj sände brev med budskap om fred och trygghet till alla judar i de hundratjugosju provinserna i Ahasveros rike 31 för att stadfästa dessa purimdagar på deras bestämda tider, så som juden Mordokaj och drottning Ester hade förordnat för dem och som de fastställde för sig själva och sina efterkommande, med regler om fasta och sorgerop. 32 Esters befallning, som fastställde dessa föreskrifter om purim, nertecknades i en bok."

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
Du gillar den här sidan