TANKAR OCH ORD

må Jakobs Guds namn bevara Dig

 

  • 2 Må Herren svara dig
  • på nödens dag,
  • må Jakobs Guds namn
  • bevara dig.

 

 

02. Netanyahu har befunnit sig i en situation där han inte kan söka stöd från USA, som han har gjort vid tidigare val.

 

USA: s nuvarande president, Joe Biden, har inte bara vänt sin kalla sida mot Israel utan har börjat vända de israeliska besluten och lagarna från tidigare president Trump.

 

Netanyahu kanske verkligen längtar efter förlusten av en tidigare nära vän och anhängare, men fakta talar sitt eget hårda språk, och det är ingen mening att förneka det att börja skapa sin egen mer oberoende linje.

 

Politiska och personliga meningsskiljaktigheter mellan de två folks ledare verkar oförenliga, alltså mot bakgrund av aktuell information.

Biden antyder att han inte kommer att vända alla Trumps prestationer, varav det mest spektakulära är ingående av fredsavtal med Israel och arabvärlden.

 

Den anti-amerikanska hållningen är inte begränsad till Biden, men hela USA: s demokratiska parti betonar sitt avslag på den israeliska regeringens handlingar, särskilt i Judeen och Samaria, som Israel - inklusive i media - i allt högre grad kallas en del av det brittiska mandatet att upprätta Erkänt av FN.

 

I Bidens regeringskommunikationer har Judeen och Samaria i allt högre grad kallats ”ockuperade territorier”, efter byggandet av judiska samhällen som olagligt i dem, och Jerusalems status som en ”FN-kontrollerad stad”.

 

Mot bakgrund av den politiska verkligheten är den vänskap som Biden svurit knappast av stort värde vid sidan av den fientlighet mot Israel som demokratiska partiet anammar, även om några få individer kan bekräfta sin personliga koppling till världens enda judiska stat och dess framgångar.

 

Farorna med situationen på den amerikanska regeringsnivån har inte förverkligats helt på grund av president Joe Bidens påstådda psykiska problem, som - när presidenten tappar sin förmåga att kontrollera - kommer att föra vice president Kamala Harris till makten enligt konstitutionen.

 

Kamala Harris är inte rädd för att offentligt förklara sin motvilja mot Israel och att helt avvika från Trumps israeliska inställning, trots att hans mer detaljerade regeringsprogram inte är känt.

 

Bidens första stora beslut var erkännandet av JCPOA, som övervakar Irans kärnkraftsprogram, och USA: s försök att återförenas med de 5 + 1 länder som stöder det.

Trump drog tillbaka USA från avtalet och införde bitande sanktioner mot Iran efter att det vägrade att förhandla med USA om områden som var mest bekymrade.

 

Irans utrikesminister Sharif meddelade omedelbart att inga beslut behövs förutom att USA upphäver sanktionerna mot Iran.

Bidens torg visar sunt förnuft när han meddelar att han undersöker situationen.

Biden har också sagt att han motsätter sig utvidgningen av judiska samhällen i Judeen och Samaria, men sannolikt kommer att ha en amerikansk ambassad i Jerusalem.

Jerusalems status som Israels huvudstad väntar också på ett beslut.

 

Bidens politiska ställning kommer sannolikt att vara nära den för Yesh Atids ledare Yair Lapid, som förklarar sitt erkännande av Bidens värderingar. Biden är dock rädd för att ge sitt fulla stöd, liksom kommer Lapid till och med att kunna bilda en livskraftig regering på grund av den "politiska dödläget" i Jerusalem? 

www.ynetnews.com/magazine/article/Skchm3y4O,

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan