TANKAR OCH ORD

Påsken: Vad Betyder Egentligen "Påsk"?

mPåsken närmar sig...

 

Stefans kommentar över Påsken: Vad Betyder Egentligen "Påsk"?
3Moseboken 23:4 ”Detta är Herrens högtider, de heliga sammankomster som ni ska utlysa på bestämda tider. I första månaden, vid aftontiden på fjortonde dagen i månaden, är HERRENS påsk. Och på femtonde dagen i samma månad, är HERRENS osyrade bröds högtid. Då ska ni äta osyrat bröd i sju dagar”.

Påsken markerar starten den Bibliska kalendern. För nästan två veckor sedan var den första dagen i det Bibliska årets första månad, Bibelns "1 januari”. Gud talade till Mose medan han var i Egypten strax före utvandringen, och sade till honom: "Denna månad ska vara den främsta hos er. Den skall hos er vara den första av årets månader” (2 Mos 12:1). Sedan dess har Påsken firats i tusentals år som frihetens högtid från slaveriet och kallas "Chag HaCherut" på Hebreiska (frihetens fest). Som lärjungar till Yeshua vet vi att Israels utvandring och deras befrielse från slaveriet i Egypten, var ett förebådande av vad Messias skulle verkställa för alla dem som satte sin förtröstan på Honom. Så idag när vi firar Påsken minns vi våra förfäders frihet från slaveriets ok från härskaren Faraos genom HERRENS mäktiga hand och utsträckta arm och vi minns vår frihet från syndens slaveri och död genom Messias.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan