TANKAR OCH ORD

Kommer det femte val i Israel?

02. President Reuven Rivlin, som ska introducera en ny premiärministerkandidat till Knesset, vill - spara tid - be en lagstiftare att bilda en ny israelisk regering.

 Den nya hopppartiets ledare Gideon Sa´ar gör det till ett villkor att gå med Yair Lapid för att leda regeringen, att Yaman-ledaren Naftali Bennett också kommer att gå med, som TV-nyheter rapporterade på måndag.

 

 Gideon Sa´ar förklarar att han enligt sitt tidigare påstående inte kan sitta i den lapidledda regeringen eftersom den skulle vara en vänsterregering.

Om Yaminas ledare Bennett växlar med Lapid som premiärminister anser han att hans försäkringar delvis är uppfyllda och kan gå med i regeringen.

Lapidledda Yesh Atid är det största partiet efter Likud med 17 folks representanter. Detta är en bitter bit att svälja för Bennett, som vill stiga till regeringens roder men säger att han håller med om att ett femte val inte behövs.

TV-kanal 12, som rapporterar om den tidigare informationen, rapporterar också att människor nära Netanyahu har rekommenderat honom att avstå från att bilda en regering och istället fokusera på att gå till president.

Netanyahu avvisar enligt uppgift för närvarande detta alternativ och vill fortsätta sina ansträngningar för att bilda en (minoritets) regering.

 

 

 

 

President Rivlins 7-åriga mandatperiod slutar i juli 2021. Han valdes bland politiker i Knesset i enlighet med israelisk praxis.

Eftersom koalitionen ledd av Likud förlorade sitt ledarskap i Knesset är det osäkert om Netanyahu kommer att få den nödvändiga majoriteten för att stödja den, och därför är han rädd för att fatta ett beslut och vill följa situationen. www.timesofisrael.com/saar-said-to-condition-sitting-in-lapid-led-government-on-bennett-also-joining/, 

 

 

  • Ps 10:1  Herre, varför stannar du på avstånd
  • och döljer dig i nödens tider?

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan