TANKAR OCH ORD

Förintelsen minnesdag

TORSDAG 08.04.2021
01. I sitt tal sade president Reuven Rivlin vid öppnandet av den officiella ceremonin för Förintelsens martyr- och hjältdag på Yad VaShem-museet:

”900 överlevande från Förintelsen dog bara i Israel som ett direkt resultat av COVID19-pandemin. De överlevde getton och dödsläger, immigrationsfartyg och koncentrationsläger ”.

 

Ps 74:12 Gud, min kung sedan urminnes tid, du som skapar frälsning på jorden!

 ”Men den sista striden i deras liv utkämpades bland dem, förvirrade och ensamma, varandra, skyddade av masker och handskar, längtar efter kontakt, bara för att behöva dela med sina nära och kära. Ikväll är våra hjärtan med dem och deras släktingar. ”

I ett meddelande till israeliska överlevande förintelsen sa han:
"När jag tackar dig för förmånen att gå med dig från förintelsen för att återfödas, böjer jag mitt huvud framför dig."

”Jag bär alltid ditt vittnesbörd i mitt hjärta. Jag kommer snart att lämna min officiella position som president, men jag kommer aldrig att avstå från min plikt som person, som jude, som israel, att komma ihåg och påminna, att kultivera i enlighet med de värden som du lämnade oss. ”

President Rivlin sa att han stod tillsammans med ledare från andra länder i dödsläger, dödsdaler, minnesmärken och museer över hela Europa.”Jag var inte där ensam, det var sex miljoner bröder och systrar med mig. Ni överlevande, hjältarna från vår nya födelse, var med mig. Jag får slut på ord för att beskriva den kraft jag fick från dig som fick makten att stiga upp från marken fuktad med blod och tårar. Titta framåt, välj liv, kärlek, skratt, gläd dig, tro på att bygga och skapa. Bygg ett nationellt hemland och ett hem som är ditt ”.

Rivlin sa att han lärde sig från de överlevande, "vi är inte dömda att växa och utvecklas under förbud, rädslor och hot," och tillade:
"På överlevandens vägnar gjorde jag det klart för mina samtalspartner att vi judar alltid kommer att försvara oss själva och vi kommer aldrig att lämna vårt öde i främlingars händer."

”För dig svor jag att komma ihåg och påminna er om att det judiska folket inte föddes i Auschwitz, och att våra andliga, religiösa och politiska specialiteter inte bildades där,” försäkrade president Reuven Rivlin.Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan