TANKAR OCH ORD

Vi kvinnor i Guds Rike

Vi kvinnor är en viktig plats i Ordet 

I judiska hushåll runt om i världen finns det en tradition på fredag kväll före sabbat. Fadern välsignar sina söner och döttrar och sedan hans fru. Välsignelsen sker genom läsning av Ordspråksboken 31: 10-31; som talar om den dygdiga hustrun. Kvinnornas tänkesätt när hon gör förberedelserna inför sabbaten; är den glädje hon får av frukten av sitt arbete.

Vi, som är inympade till de äkta olivträdet, förut var vi hedningar men  som har tagit emot Israels Messias,Jeshua ,i sitt hjärta, vi börjar sabbaten på samma sätt.Underbart!

 I våra dagar är det inte lätt att bygga upp familjen, speciellt när vår livsstil och ekonomi ofta kräver att en kvinna uppfyller ansvaret för hemmet och familjen plus att arbeta utanför hemmet och ofta även studera för att förbättra hennes förmåga att bidra till försörjningen av hennes hushåll.

 

 Ett  exempel vi kan titta på är Lydia i Apostlagärningarna 16: 11-15; 40. Jag tror att vi kvinnor har ett speciellt kallelse att be och här ser man att de hade en böneplats som de samlades...

13 På sabbaten tog vi oss ut genom stadsporten och gick längs en flod där vi antog att det skulle finnas en böneplats. Vi satte oss ner och började tala till de kvinnor som hade samlats där. 14 En av dem som lyssnade hette Lydia. Hon handlade med purpurtyger och var från staden Tyatira, och hon hörde till dem som vördade Gud. Herren öppnade hennes hjärta så att hon tog till sig det som Paulus predikade. 15 När hon och hennes familj hade blivit döpta, bad hon: "Om ni anser att jag tror på Herren, kom då och bo hemma hos mig!" Och hon övertalade oss.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan