TANKAR OCH ORD

Israel har befunnit sig i svår...

 

5 Mos 1:12 Men hur ska jag ensam kunna bära era bekymmer, bördor och tvister?

 

 
04. Israel har befunnit sig i svår medling i sina förbindelser med Iran, som de betraktar som ett fiendeland som upprepade gånger hotar landet med total förstörelse och folkmord. Israel kan räkna med stöd från tidigare amerikanska regeringar.
Situationen har förändrats fullständigt sedan det senaste amerikanska valet slutade med den högerrepublikanska presidenten och regeringen, och valet till Vita huset till vänster Demokratiska partiets president och regering, som har till uppgift att administrera beslut att upphäva nästan alla tidigare regeringsbeslut och lagar.
Den israeliska regeringen, under ledning av premiärminister Netanyahu, har motsatt sig kraftigt En JCPOA av 5 +1 säger att Israel tror kommer att tillåta Iran att bygga kärnbomber efter ett antal år och att designa och testa ballistiska missiler som bär dem. USA, under Trumps ledning, drog sig ur avtalet.
Den nya amerikanska regeringen, ledd av president Joe Biden, har förnyat sitt engagemang för ett antal internationella samfund med uppenbar fientlighet mot Israel och går med i JCPOA-avtalet som styr Irans kärnkraftsproduktion.
Israel gjorde många attacker mot iranska transporter och andra mål, både i Mellanöstern och senast i haven, för att hindra Iran från att bygga sina baser och leverera sina vapen nära Israels gränser.
 
Den Biden-ledda amerikanska regeringen har varnat Israel att omedelbart avsluta sina attacker mot iranska mål eftersom de försvårar samtal med iranska representanter i Wien.
För en tid sedan rapporterade rapporter om en potentiell anti-iransk frontlinje mellan Saudiarabien och Israel, men de senaste rapporterna säger att saudierna har inlett diplomatiska samtal med Iran för att utlösa spänningar.
Detta lämnar bara de arabiska länderna som har accepterat ”Abrahams överenskommelser” som anhängare av Israel. Den israeliska regeringen har nu kommit under tryck från den amerikanska regeringen. USA förväntar sig att Israel accepterar ett nytt avtal med Iran. USA kommer att upphäva sanktionerna mot Iran och avsluta attackerna mot iranska mål. www.ynetnews.com/article/B1GVXzi8u,

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan