TANKAR OCH ORD

Trädets nya år
 

SÖNDAG 02.05.2021
01. Enligt den judiska Torahn började Israels Gud att befria sitt hebreiska folk från egyptisk arbetarslaveri på våren (på hebreiska Aviv), en tid då kylan på vintern förvandlas till en lämpligt varm, varken varm eller obekvämt sval eller regnig natt.

Israeliterna firar denna befrielsedag genom att plantera trädplantor längs det land som de har lovat. Händelsen kallas Jordens dag (Tu´Bishvat), som påminner oss om att återuppliva det förstörda landet.

Det kallas också ”Trädets nya år”, en glad, hoppfull händelse; som ankomsten av markägaren för att bekräfta sin rätt till landet, vars symbol det nedfallna landet planteras som en blomstrande trädgård.
mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLtkWgkTbDKcpwPBhZWzwsTwhW,


 
 
02. Det ortodoxa folket som samlades på Mount Meron anlände till det årliga minnesmärket firar med glädje, dans och sång, eftersom de traditionellt firar sina gemensamma firande. Allt var bra, mer än 100 000 människor från Israel och flera andra länder samlades tills katastrofen drabbade det festliga folket. När folket rusade in i en av utgångskorridorerna, gled några på hala metalltrappor och kraschade, men en stor folkmassa pressade och väntade framåt och krossade hindren framför och samlade folket i höga högar. 45 personer krossades till döds under människors fötter på en dödlig torsdagskväll, med mer än hundra skadade rapporterade, 16 av dem fortfarande på sjukhus, den yngsta av dem en 11-årig pojke som visar tecken på återhämtning. De som drabbats hårdast av rusningen behandlas på olika sjukhus, varav 3 är på intensivvård, under påverkan av droger och andningsutrustning. Några av folks fötter var så krossade att 32 personer måste uppmanas att hjälpa Abu Kabir Forensic Science Institute i Tel Aviv. Tretton personer som dödades begravdes på fredag ​​när deras kroppar släpptes av myndigheterna för att begravas. www.timesofisrael.com/hospital-announces-improvement-in-condition-of-boy-11-seriously-hurt-at-meron/,
 
Upp22:2Mitt på stadens gata, på båda sidor om floden, står livets träd. Det bär frukt tolv gånger, varje månad ger det sin frukt, och trädets löv ger läkedom åt folken.
 
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:17
ENSAM har mottagit 3
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan