TANKAR OCH ORD

10 förlorade stammar??

Adam Berkowitz säger i sin artikel att talibanernas seger i Afghanistan kan vara en messiansk förutsägelse. De 10 förlorade stammarnas återkomst för att hjälpa till att rädda Jerusalem från förstörelse strax före Messias ankomst.

"Den dagen kommer rösten från den stora basunen att höras, och de förlorade i Assyriens land (som höll på att gå under) och deporterades till Egypten kommer att tillbe Herren på det heliga berget i Jerusalem." (Jes27: 13)

Med hänvisning till judisk litteratur säger Berkowitz att Israels tio förlorade stammar är gömda längs den mystiska floden Sambatyo för att dölja och skilja dem från resten av mänskligheten. Enligt judisk legend har denna flod den unika egenskapen att aldrig rinna som en sabbat. Det är inte känt var den kraften finns.

De tappade tio stammarna förblir dolda till den sista striden på berget Sion. Jesaja talar om detta:
”Och denna dag ska rösten från den stora vädrens horn höras; och de förlorade i Assyrien och fångarna i Egypten ska tillbe HERREN på Jerusalems heliga berg.
Jes 27: 13.

Berkowits ger möjligheten att talibanerna är en del av dessa förlorade stammar.
De flesta av talibanmedlemmarna tillhör muslimerna i Bashtu, en etnisk enhet som beräknas ha 50 miljoner muslimer. Bashtunerna beräknas vara ättlingar till kung Saul, som (kanske av säkerhetsskäl) konverterade till islam.

De kallar sig Bani-Israel, på hebreiska B´nei Israel. Några muslimska författare accepterar detta. Taliban betyder student eller detektiv på Bashtu -språk. Idag finns det flera afghanska stammar: Durrani, Yussafzai och Afridi.

"Från deras synvinkel känner alla i Bashtun sina rötter i Israel", säger Nadav Sofy, Bani-Israel Association i Afghanistan, säger Israel365. "De har ett djupt och starkt stamsystem och de är korrekta i sin släktforskning att de är ättlingar till de tio förlorade stammarna i Israel."

Bashtu -stammen har bevarat flera judiska ritualer och seder, som beskrivs i en artikel följt av religiösa judar. Vissa kan berätta vilken stam de är ättlingar till; männen bär fransar på jackans fyra kanter, fast lite annorlunda än de judiska fransarna.

De håller sabbaten på fredagen, fortsätter in på kvällen nästa dag och tänder ljus i sina hem på fredagskvällen. De har en baldakin som judarna, glaset bryter bruden och inte brudgummen. Pojkar omskärs vid 8 dagars ålder, som i judendomen.
De blandar inte mjölk och kött. De gifter sig inte med någon som representerar en annan muslimsk stam och avvisar äktenskap med någon utanför stammen.
www.israel365news.com/196079/how-the-taliban-conquest-of-afghanistan-could-be-a-messianic-omen/,


Hes 34:16
De förlorade ska jag söka upp, de som gått vilse ska jag föra tillbaka, de sårade ska jag förbinda, och de svaga ska jag stärka.lorade stammar

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan