TANKAR OCH ORD

Ikväll börjar festivalen för Sukkot

"Den femtonde dagen i den sjunde månaden börjar Herrens lövhögtid och den varar i sju dagar. Den första dagen är en helig församling; gör inget regelbundet arbete. I sju dagar ska offergåvor till Herren göras genom eld och vidare åttonde dagen håll en helig församling och frambär ett eldoffer till Herren. Det är den avslutande församlingen; gör inget regelbundet arbete. " (3 Moseboken 23: 34–36)


Ikväll börjar festivalen för Sukkot (Tabernacles).

Här i Israel och runt om i världen tillbringar det judiska folket tid i sukkot (plural av sukkah) som de byggde när Yom Kippur slutade för bara några dagar sedan.

Denna semester är en pilgrimsfester som är kopplad till höstskörden, så den är också känd som Chag HaAsif (Festival of Insathering).

Under bibelns tid gick varje israelit upp till Jerusalem för att fira Sukkot i templet.

Sukkot finns överallt i Israel just nu. Det är en sådan syn att se! Du hittar
dem på balkonger och verandor, i gränder och till och med bredvid pooler. Många familjer äter sina måltider i sukkah. Vissa är också värd för en sukkahus där inne under högtiden.

 

Sukkot är ett minne av de 40 år som Israel vandrade i vildmarken och bodde i tillfälliga bostäder efter utflyttningen från Egypten.

"Bor i bås [sukkot] i sju dagar: Alla infödda israeliter ska bo i bås så att dina ättlingar ska veta att jag hade israeliterna att bo i bås när jag förde dem ut ur Egypten." (3 Moseboken 23: 42– 43)

Denna semester är mycket glädjande, så mycket att den också kallas Z'man Simchateinu, säsongen av jubel!

"Den första dagen ska du ta valfri frukt från träden och palmblad, lövgröna grenar och popplar och glädja dig inför Herren din Gud i sju dagar." (3 Moseboken 23:40, se även Nehemja 8:15)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
Du gillar den här sidan