TANKAR OCH ORD

Shabbat Shalom

Välkommen till Parasha Noach (Noah), veckans Torah -del.

Detta är den del av Bibeln som kommer att läsas i synagogor runt om i världen under tjänsten Sabbat (lördag). Vi inbjuder dig att läsa tillsammans med oss; vi vet att du kommer att bli välsignad när du återupptäcker vikten av förbund och enhet!


NOACH (Noah / Rest)

1 Moseboken 6: 9–11: 32; Jesaja 54: 1–55: 5; Lukas 1: 5–80

”Detta är berättelsen om Noa och hans familj. Noa var en rättfärdig man, oklanderlig bland sin tids folk, och han vandrade troget med Gud. ” (1 Moseboken 6: 9)

Förra veckan i Parasha Bereisheet förvisades Adam och Chava (Eva) från Edens trädgård på grund av synd. De blev fruktbara och förökade sig, som Gud tänkt sig, men synden manifesterades i deras son Kain när han mördade sin bror Abel.


Tragiskt nog tog Kain inte chansen att ge honom att ångra sig (ändra sitt tänkande och beteende för att följa Gud). Mord manifesterades fem generationer senare i hans ättling Lamech, som också vägrade att ångra sig.

Veckans Torah -del identifierar specifikt att vid Noas tid var jorden fylld med våld (hamas - חָמָ֖ס).

Gud bestämde sig för att rena världen från denna hamas genom att sända en stor översvämning på jorden som skulle förstöra allt levande som han hade skapat.

”Så Gud sa till Noa: Jag ska göra slut på alla människor, för jorden är fylld med våld [hamas] på grund av dem. Jag kommer säkert att förstöra både dem och jorden. ’” (1 Mos 6:13)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan