TANKAR OCH ORD

Har något förändrats?

1 Samuelsboken 8: 4-22 talar om den tid då Israels folk tittade på nationerna och bad om en kung. När jag läser detta kan jag inte låta bli att tänka på hur dumma de var. Efter att ha hört hur en kung skulle behandla dem; de ville fortfarande ha en. De ville vara som alla andra och det är vad som krävs.

 

Har något förändrats? Israel är en demokrati, med regering och ledare. Vi har val för att välja vem som ska fatta beslut för vårt land och i huvudsak för våra liv. I förra valet ville många förändring och fick det. Nu är samma människor besvikna och säger i princip emot sitt eget val. Varför? I många fall; de ändringar som utlovades har ännu inte gjorts, ingenting har förändrats. I slutändan är de valda att leda fortfarande bara män; ofta oförmögna att göra det de tänkt sig.

 

Paradoxen här är att vi har samma slut som i Samuel; de fick kungen de bad om men blev besvikna. Återigen har vi Yeshuas exempel. Han var också en ledare; människor följde honom, han hade lärjungar och sanna troende. Ändå kom han med ett annat begrepp om ledarskap; en där du först ska servera om du vill leda.

 

Vi ber att Gud ska ge oss ögon att se och öron att höra. Må vi ha ett hjärta öppet för hans ledning och må han ge oss möjligheten att följa honom.

Ledares tankar i Israel........

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
05.03 | 11:35
jag har kallat Besalel, har mottagit 1
Du gillar den här sidan