TANKAR OCH ORD

Och det ska ske därefter...

 

Joel 2:28                                   

The Hebrew Bible (Tanakh) 

" Och det ska ske därefter

att jag utgjuter min Ande

över allt kött.

Era söner och era döttrar

ska profetera,

era gamla ska ha drömmar

och era unga ska se syner."

 

Profeten Joel beskriver de sista dagarna som en tid då Gud kommer att utgjuta sin Ande över allt kött, och både män och kvinnor kommer att profetera.

 

 

Medan det finns fler män som heter profeter i Tanakh (Gamla testamentet), är flera kvinnor också namngivna som profeter: Mirjam (2 Mos 15:20), Deborah (Domarboken 4: 4), Hulda (2 Kungaboken 22:14), Noadja (Nehemja 6:14) och Jesajas fru (Jesaja 8: 3). Talmud (muntlig lag) inkluderar också Sarah, Hannah (mor till Samuel), Abigail (hustrun till David) och Ester.

 

I Brit Chadashah (Nya testamentet) kallas Hanna för profet i Lukas 2:36. Även om de inte kallades profeter själva profeterade Filippus fyra döttrar (Apostlagärningarna 21: 9), liksom Elizabeth, mor till Johannes (Johannes Döparen). (Lukas 1: 41–45)

 

I Lukas 1: 46–55 (ofta kallad Magnificat) profeterar Mirjam, mor till Yeshua (Jesus) om sin erfarenhet mot bakgrund av Guds löfte till Abraham och Guds barmhärtighet och frälsande kraft. Och hon var bland män och kvinnor i bön på Shavuot (Pingst) när Ruach HaKodesh(Helige Ande) föll och folket talade de goda nyheterna på främmande språk. (Apostlagärningarna 1:14)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan