TANKAR OCH ORD

Detta är min viloplats ...

 

Skapandet av Herrens stad

 

Jerusalem nämns första gången i Bibeln i 1 Mosebok 14:18, ett avsnitt som berättar att Abraham betalade tionde till Melkisedek, kungen av Salem. Shalem betyder vara fullständig eller fredlig på hebreiska. Det är grundordet för Yerusalem (Jerusalem) och för shalom (fred).

 

Sannerligen, Gud avser att Jerusalem ska vara en stad av fred, vilket det kommer att vara i tidens fullbordan.

 

I Jerusalem tjänade Melkisedek Abraham efter att Abrahams brorson Lot och hans familj hade fångats i ett krig mellan flera stadsstater.

 

”Då bar Melkisedek, kungen av Salem, fram bröd och vin. Han var präst åt Gud, den Högste, och han välsignade Abram och sade: 'Välsignad vare Abram av Gud, den Högste, himmelens och jordens Skapare. Och prisad vare Gud, den Högste, som gav dina fiender i din hand.’ Då gav Abram honom en tiondel av allt.” (1 Mosebok 14:18–20)

 

Till skillnad från de hedniska gudomens präster som finns i överflöd i regionen, talar Melkisedek om den ”högste Guden som är himmelens och jordens skapare”. Detta är samma Gud som Abram (Abraham) tillbad vid en tidpunkt då väldigt få kände till denna ende sanne Gud.

”Ty Herren har utvalt Sion; Han har önskat det till sin boning. ’Detta är min viloplats för evigt; Här vill jag bo, ty jag har önskat det.” (Psaltaren 132:13–14)

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan