TANKAR OCH ORD

Trevlig sabbat!Välkommen till veckans Torah-studie, som heter Chayei Sarah (Sarahs liv).

Var snäll och gå med oss ​​när vi studerar den del av Skriften som kommer att läsas i synagogor runt om i världen denna sabbat (lördag). Vi vet att du kommer att bli välsignad av denna Parasha (Torah-delen) eftersom den belyser hur vi kan leva värdigt att lämna ett arv till framtida generationer.


CHAYEI SARAH (Sarahs liv)
Första Moseboken 23:1–25:18; 1 Kungaboken 1:1–31; 1 Petrus 3:1–7

”Och Saras [Chayei Sara] levde hundra sju och tjugo år; detta var Saras levnadsår." (1 Mosebok 23:1)

Även om titeln på veckans Parasha, Chayei Sarah (חַיֵּי שָׂרָה), betyder Sarahs liv, fokuserar den till en början på hennes död. Detta överensstämmer med den judiska tanken att medvetenheten om döden ger mer mening till livet.

Sarah är den enda kvinnan i Bibeln som har fått en parasha uppkallad efter sig. Vilken ära! Alla andra bibliska karaktärer som Parashot är uppkallade efter är män: Balak, Pinchas, Korach, Noach och Yitro. Detta understryker hur viktig matriarken Sarah är för vår tro.

Sarah dör i Kiryat Arba, och hennes begravning är den första som finns nedtecknad i Toran.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
Du gillar den här sidan