TANKAR OCH ORD

sega och taggiga

Den moderna israeliska staden Be'er Sheva (även känd som Beersheba) är den största staden i regionen Negevöknen i södra Israel. Den har kallats "Negevs huvudstad".

Det är värd för Ben Gurion University of the Negev i världsklass och en mångfaldig, växande befolkning, med många beduiner som lever sida vid sida med judiska (olim) invandrare från fd Sovjetunionen, Europa, Nord- och Sydamerika, samt Sabras ( infödda israeler) vars familjer har bott där i generationer.

Medan det hebreiska och arabiska ordet sabra bokstavligen betyder kaktus (Prickly Pear), syftar detta ord också på infödda israeler.

Sabra är en bra metafor för israeler, eftersom de liksom kaktusen i allmänhet är sega och taggiga på utsidan, men möra och söta på insidan.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
21.07 | 00:11
JAMES BOND har mottagit 16
15.08 | 07:09
Mitt fotoalbum har mottagit 3
Du gillar den här sidan