TANKAR OCH ORD

Profetisk tal..

 Del av Jonathan Chans tal till Norden714 konferens i Oslo.

Det som varit kommer tillbaka

Jonathan Cahn går vidare och avslöjar ett mysterium, att det som en gång varit, kommer att komma tillbaka. Det vi ser idag påminner exakt om den situation som fanns för två tusen år sedan på tre områden: i världen, Israel och Församlingen.
 
För två tusen år sedan hade Rom enat hela världen. Det fanns ett gemensamt språk i form av latin, tillsammans med grekiska. Det fanns en gemensam valuta och en global ekonomi i ett integrerat samhälle. Det var även ett hedonistiskt samhälle.
 
Israel existerade också som hemland för det judiska folket, med Jerusalem som huvudstad. Judiska pojkar och flickor lekte på gatorna och judiska bönder brukade åkrarna. Israel utgjorde emellertid ett dilemma som orsakade spänningar.
 
Det fanns också ett nytt fenomen: Församlingen. Den var judisk och hade starka judiska rötter. Hedningar inympades i Israel. Tron var inte komplicerad utan väldigt enkel med ett fokus på korset och Andens kraft. Församlingen var segerrik och full av kraft. Den utgjorde en motkultur i samhället och var revolutionär.
 
Sedan kom en förändring. Kyrkan blev institutionell och en del av den romerska kulturen. Den fick världslig makt och inflytande, men tappade kontakten med Ordet och Anden. Så småningom besegrade Rom Israel. Det judiska folket fördrevs från sitt Land och från sin stad och spreds ut över hela jorden.


“Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont, som gör mörker till ljus och ljus till mörker, som gör bittert till sött och sött till bittert! Ve dem som är visa i sina egna ögon
och håller sig själva för kloka!”
(Jes 5:20-21)
  


 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan