TANKAR OCH ORD

Harvest of Asher

FÖLJ OSS
F O L L O W på F A C E B O O K F O L L O W på F A C E B O O K
PRENUMERERA PÅ Y O U T U B E PRENUMERERA PÅ DIG
V I S I T VÅR W E B S I T E V I S I T VÅR W E B S I T E
Livet i de sista dagarna
Det är inte konstigt varför livet i de sista dagarna kommer att vara en utmaning för mänskligheten. Vi kommer att gå igenom svårigheter och prövningar, tvivel, bedrägeri och utmaningar utöver vad vi har upplevt tidigare. Vår tro kommer att utmanas, och vi kan känna att vi känner oss distanserade från Gud. Många kommer att falla i synd, inklusive troende. Synden kom till jorden genom Adam och Eva och den fortsätter att växa även nu. Tacka Gud för Yeshua, den siste människan (Adam) 1 Kor 15:45-48; som räddar oss, återlöste oss och ger sina efterföljare en ande av seger.

Fienden talar ständigt emot oss, och vi läser i Uppenbarelseboken 12:10 att han kommer att fortsätta att göra det tills han blir nedkastad. Även om han står inför Gud och anklagar mänskligheten dag och natt, i vers 11 ser vi karaktären hos den som älskar Yeshua. De som älskar honom övervinner och har seger. Detta sker först genom lammets blod, sedan genom vårt vittnesbörd (ordet i vårt vittnesbörd) och slutligen genom att inte älska våra liv till döden.

När Yeshua kallade oss att vara världens salt och ljus, såg han mörkret här på jorden; sorgen och smärtan, de sårade, våra svårigheter och fångarna av kropp, sinne och ande. Hans hjärta var fullt av medlidande med dem omkring honom och mot hela mänskligheten. Han sände lärjungarna stad för stad i Lukas 10 för att föra sin ande och sin medkänsla till den mörka staden. Friden inom dem skulle förbli i staden som tog emot dem, och de skulle bli helade. Lärjungarna skulle säga till den staden; 'Guds rike har kommit dig nära'.

När jag ser på den här världens städer inser jag att staden som inte ger ära åt Gud, som inte erkänner Yeshua, bor i mörker och därför kan inte frid bo i deras hus. Hur kan vi, minoriteten av minoriteten av befolkningen, accepteras och föra Guds ljus till dessa städer och till hemmen för dem som bor inom? Svaret är medkänsla, vi är kallade att vandra i medkänsla med Guds Ande i oss, reflekterande Guds ljus.

Hans ande i oss är densamma som skapade världen, jag som troende måste dö till mig själv och låta Guds Ande växa och röra sig genom mig. Vi befinner oss i den yttersta tiden och vi har inget sätt att veta vad som kommer att drabba oss härnäst och vilken form det kommer att ta. Vi kan dock vara säkra på en sak och det är att det kommer, det kommer att bli. Som ett folk som vet vad framtiden har att erbjuda måste vi vandra i Yeshuas karaktär eftersom det är det enda sättet vi kommer att se seger över mörkret.

I Matteus 28:18 får vi det stora uppdraget av Yeshua. Han säger: ”Jag har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför och ……. Do". Så vi har samma auktoritet som Yeshua har, han gav den till oss och vi ska använda den auktoriteten för att göra hans vilja för mänsklighetens skull; ger ära åt Gud.

När vi går igenom prövningar och svåra tider, låt oss komma ihåg att vi är huvudet och inte svansen. Vi förlorar inte ens när det ser ut så. Vi är övervinnare, tack vare Han som bor inom oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan