TANKAR OCH ORD

israeliska ambassadören i Ukraina

02. Den israeliska ambassadören i Ukraina Michael Brodsky och hans personal bestämde sig för att stanna i Kievs ambassadbyggnad och öppnade sina konsulära kontor på söndagen från 10:00 till 14:00 för att hjälpa dem som behöver resedokument.

På lördagen förnyade Israel sin uppmaning till israeliska medborgare att omedelbart lämna landet. Ministeriets uttalande sade att det skulle följa utvecklingen av situationen, där USA och England evakuerar sin personal till Lviv och Bryssel.

Delegationen sa att den arbetar för att säkerställa livet för israeliska sändebud i Ukraina, samt att tillhandahålla lösningar till 10 000 israeliska medborgare i landet.

Israels utrikesminister Yair Lapid bad Moldaviens utrikesminister Nicu Popescu att förbereda nödvägar för utvandringen av judar och israeler. Det bor cirka 200 000 judar i Ukraina.

"Alla ansträngningar måste göras för att få israelerna att inse att en sen räddningsoperation kan vara komplex och farlig", twittrade Lapid. "Det är inte vettigt att ta onödiga risker."

Tidigare på fredagen höll UD ett evenemang där departementet ska bedöma läget genom att granska nya underrättelser.
Tidigare förra veckan kontaktade Ushpiz Mikhail Bogdanov, utrikesministern för det ryska utrikesministeriet, på onsdagen för att uttrycka sin oro över israeliska medborgare och diplomater i Ukraina.

Enligt rapporter i media – på Israels begäran till Moskva för att hjälpa till med evakueringen, vilket ministeriet förnekade – uppmanade det ukrainska utrikesdepartementet den israeliska sändebudet Michael Bodsky i Kiev att klargöra vad som stod på spel.

Brodsky sa att möjligheten skulle klargöra två mål: "Att skicka ett budskap för att minska spänningarna och att uttrycka oro över israeliska diplomater och missionärer".
www.jpost.com/breaking-news/article-697012,

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan