TANKAR OCH ORD

Ukraina är känd...

TISDAG 01.03.2022
01. Rysslands oprovocerade attack mot sin fredliga granne Ukraina har uppmärksammat världen på Volodymyr Zelensky, en ung och energisk ukrainsk ledare som har en stark judisk tradition sedan tidig medeltid och vars förnamn, Volodymyr, är influerat av den tjeckiska, ryska och kroatiska språk. Det var populärt som förnamn för barn.
Volodymyr den store (956 -1015) valdes till Kievs storprinspost 980.
Volodymyr Zelenskyi föddes den 25 januari 1978. Han var utbildad till advokat, men fungerade som skådespelare och komiker innan han valdes med stor majoritet till presidentposten i Ukraina 2019, utan någon erfarenhet av det politiska livet.

Hans farfar räddades från den nazistiska förintelsen, men tre av hans farfars bröder hade mindre tur: de omkom i nazistiska förintelseläger.

USA:s president Joe Biden erbjöd Volodymyr Zelensky asyl i Amerika, men han tackade nej till erbjudandet och sa: "Jag behöver vapen och ammunition, inte en gratis resa till USA." Ryssland belägrar nu Kiev, Ukrainas huvudstad.

De tyska nazisterna följdes av marxistiska ryssar under Stalins tid.
Ukraina var då en del av Sovjetunionen, ledd av före detta munken Josef Stalin. Han beordrade eliminering av den ukrainska självständighetsrörelsen med hjälp av terror och hunger.

Det uppskattas att i denna förföljelse av Stalin från 1932 till 1933 dödades 4 miljoner ukrainare – utan hjälp utifrån, konfiskerades hela hushåll för mat, vilket förbjöds invånarna. Sedan 2006 har det kallats Holodomor.

Ukraina är känt som Europas spannmålsmagasin för sina bördiga skatter. För tillfället härjar rysk rustning dessa kornvättar för att återigen utsätta landet för utländskt tvång. Därför är Putin inte populär i Ukraina.
www.wnd.com/2022/02/putin-unpopular-ukraine-terror-famine-1932-1933/

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan