TANKAR OCH ORD

Jag födde honom med smärta

I 1 Krönikeboken 4:9-10 läser vi om en man som heter Jabes. Varför skulle berättelsen om Jabes inkluderas i ett kapitel i Juda släktforskning? För att förstå detta måste vi veta vem som är den här mannen Jabez.

Jabez var mer hedervärd än sina bröder. Hans mor hade kallat honom Jabes och sagt: "Jag födde honom med smärta." (1 Krönikeboken 4:9) Betydelsen av namnet Jabes på hebreiska är smärta och sorg. Detta var en av de förbannelser som gavs åt Adam och Eva; smärtans och sorgens förbannelse. Eva skulle föda i smärta och sorg och Adam skulle bearbeta landet; kämpar för att producera tillräckligt för att äta; också i smärta och sorg.

När vi återvänder till berättelsen om Jabes ser vi att han var respekterad och välsignad bland sina bröder. Anledningen till detta är som ett resultat av den bön han bad. Jabes ropade till Israels Gud: "Åh, om du vill välsigna mig och utvidga mitt område! Låt din hand vara med mig och bevara mig från skada så att jag blir fri från smärta." Och Gud beviljade hans begäran. (1 Krönikeboken 4:10)

Det fina med hans bön är att den börjar med om men det finns inget då jag. Med andra ord finns det inget ultimatum, och vi ser att Gud lyfte upp honom för att bli respekterad av sina bröder. Vi läser hur hans slut var bättre än hans början även om han ställdes inför många utmaningar under barndomen. Återigen, varför visas detta i det här kapitlet? Författaren till Krönikeboken belyser parallellen mellan Jabes och Juda. I 1 Krönikeboken 5:2 läser vi hur Juda var mer respekterad än sina bröder och att från Juda släkt kom Messias, Israels kung. Juda var inte den äldste brodern och hade därför inte rätt som förstfödd att leda sina bröder. Detta gavs till honom för att han var utvald av Gud.

Vi läser också i Job 8:7 hur hans början var i sorg och sorg, ändå skulle han ha framgång till slut. Trots smärtan som Job led under sin livstid vände han aldrig sitt hjärta mot Gud. Till och med på råd från sina vänner, tackade Jobs hjärta alltid och prisade Gud som Jabes.

Vi befinner oss just nu i en tid där vi ser sorg och smärta överallt. Må var och en av oss under denna sorgens tid; fortsätt att be, prisa och dyrka Honom; och i Yeshua vi, kommer hans kropp att vara ett ljus.

Månaden Nissan enligt den judiska kalendern är den månad då Messias, kungarnas konung förväntas uppträda. Vår Herre Yeshua uppenbarade sig i denna månad och gav sitt liv för dig och mig. Han återuppstod från graven på tredje dagen, sände sin Helige Ande för att bo i alla som skulle öppna sina hjärtan för att ta emot Honom. Vi har övervinnans ande, att föra Guds rike som i himlen här på jorden.

Må var och en av er och era nära och kära välsignas under denna kommande påskfest. Må våra ögon se honom när han återvänder till Sion.


Our mailing address is:

Harvest of Asher (Katzir Asher)

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan