TANKAR OCH ORD

Shabbat Shalom

Shabbat Shalom 

Emor (säg)
Tredje Moseboken 21:1–24:23; Hesekiel 44:15–31; Jakob 1:1–18

"Då sade Herren till Mose: 'Säg [emor] till prästerna, Arons söner...'" (3 Mosebok 21:1)


I denna veckas Torah-läsning, Emor, som betyder Säg, ger Gud Moses instruktioner om regler för renhet för prästerna (Kohanim). De ska hållas till en strängare standard än befolkningen i allmänhet.

Till exempel får prästerna inte göra sig ceremoniellt orena genom kontakt med en person som hade dött, såvida inte personen var en mycket nära släkting såsom en far, mor, son eller dotter.

Prästerna måste också noggrant följa stränga helighetslagar; till exempel kan en präst inte gifta sig med en prostituerad eller en frånskild kvinna. Kohen Gadol (överstepräst), som hade blivit smord med den heliga smörjelseoljan, tvingas till ännu högre standarder: han måste bara gifta sig med en israelitisk jungfru.

"Den kvinna han gifter sig med måste vara jungfru. Han får inte gifta sig med en änka, en frånskild kvinna eller en kvinna som är orenad av prostitution, utan bara en jungfru från sitt eget folk, för att han inte ska orena sin avkomma bland sitt folk. Jag jag är HERREN, som gör honom helig." (3 Moseboken 21:13–15)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
17.01 | 16:26

Hej, jag är floria holm från Danmark 🇩🇰 lyckligt gift, jag är medlem i detta stora Illuminati-broderskap..Illuminati är ett hemligt samhälle som strävar efter

...
Du gillar den här sidan